06 / 05 / 2024

Ceneviz surları son durum

Ceneviz surları son durum

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

Ceneviz surları için acil önlem talebi!

Galata’da bulunan Cenevizlilerden kalan yaklaşık 700 yıllık surdaki açılma için koruma kurulu Beyoğlu Belediyesi’nin acil önlem alınmasını istedi.

Ceneviz surları çökme riski altında!

Cenevizliler tarafından yaklaşık 700 yıl önce Karaköy’de hayata geçirilen ve günümüze kadar ulaşan tarihi Galata burcunun devamında bulunan surların altı yağış nedeniyle tahliye edildi.

Osmanlı mimari Topkapı-Edirnekapı Surları korunmalı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

2007 yılında metro hattı için Ceneviz Surları taşınacak!

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

Fatih Yedikule Konakları'nda 365 bin TL'ye 3+1! Son 45 daire!

Fatih Yedikule'de surların bulunduğu noktada inşa edilen Yedikule Konakları'nda son 45 konutun satışı devam ediyor. Projede yaşam önümüzdeki ay sonunda başlayacak

Son sel felaketi Büyükçekmece'ye çeki düzen veriyor

DSİ'nin aldığı son karar Büyükçekmece'de bomba etkisi yaptı. Göl çevresindeki lüks tesislere yıkım tebligatı gönderildi

 

Avrupa Konutları TEM'de son 210 konut! 185 bin 700 TL'ye!

Avrupa Konutları TEM'de 3 bin 100 adet konuttan satışı süren son 210 konut kaldı...

Beypalas'ta 105 bin TL'ye! Hemen teslim son 20 konut!

200 ev ofisten meydana gelen Beypalas'ta son 20 konutun satışı devam ediyor

Yılın son 7 kampanyası!

Emlakta Aralık kampanyaları, projelerde kalan son dairelerin satışına odaklandı

Son 10 yılın en görkemli 10 mimari yapısı seçildi!

Mimar  ve sanatçılardan oluşan bir kurul, İngiliz Guardian Gazetesi için son 10 yılın en görkemli binalarını seçti

İstanbul'da son 7 yılda 3 bin 979 derslik hizmete sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul'da son 7 yılda bağışçıların da katkılarıyla 23 bin 979 dersliğin hizmete sunulduğunu belirtti

Ceneviz surları son durum Haberi

Ceneviz surları son durum

Karaköy’deki Arapcami Mahallesi Muhtarı Verkin Arıoba Kasapoğlu, tarihi surların onarılmasıyla uzun yıllardır mücadele içerisinde olduklarını söyledi. Kasapoğlu, “Surların bulunduğu alan ve önündeki boşluk özel mülk olarak geçiyor. Zamanında surların önü mal sahibi tarafından otopark alarak kullanılıyordu. Surlar ve tarihi burç bu dönemde zarar gördü. Özel mülk olduğu için tadilatı veya restorasyonu yapılamadı. Biz onarımı için mücadele verdik. Ancak özel mülk olduğu için muhtarlığı ve belediyeyi aşan bir konu. Bakanlığın bu duruma müdahale etmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl yağışlar nedeniyle surların altı boşaldı. Yıkılma tehlikesi oluştu. Geçen sürede başvurular yaptık, ancak onarılmadı. Surlar bu kışı atlatamayabilir. Çok yağış olursa daha fazla toprak kayması meydana gelir. Surların üzerinde kilise ve evler var. Hepsi için tehlike oluşturuyor'' açıklamasında bulundu.

GERİYE 2 KULE KALDI

Cenevizliler 1204’te...