04 / 07 / 2024

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi resimleri

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi resimleri

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara’nın en önemli yaşayan tarihi mekanlarından biri. Çengelhan aynı zamanda tarihi dokusu ve mistik atmosferi ile ziyaretçilerini geçmişin saklı kalan dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

Ryc Mühendislik Otomasyon Elektrik İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ryc Mühendislik Otomasyon Elektrik İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Anonim Şirketi Kartal’da  100 bin TL sermaye bedeli  ile Rahmi Çakıroğlu tarafından kuruldu.

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Tek Mall Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tek Mall Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Rahmi Tüylüoğlu tarafından kuruldu.

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

Rize Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyor!

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı Ekim ayı İlçe Danışma Meclis toplantısında, Rize Belediyesi çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Rize'mize önümüzdeki aylarda 5 tane sosyal tesis kazandıracağız" dedi...

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'de bulunan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili "Rize'de kentsel dönüşüm üç etaplı planlanıyor. İlk Belediye Blokları ile çalışma başlatacağız." diye konuştu. 

Dilek Su Dağıtım Pazarlama İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dilek Su Dağıtım Pazarlama İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile Arnavutköy'de Mustafa Rahmi Ercan tarafından kuruldu. 

Rahmi Özyar, Deniz GYO'dan ayrıldı!

Deniz GYO'nun Mülk Yönetimi Kiralama Satış'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rahmi Özyar görevinden ayrıldı...

Dilem Yapı İnşaat Emlak Oto Alım Satım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dilem Yapı İnşaat Emlak Oto Alım Satım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Rahmi Çelik tarafından Silivri’de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Ferta Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ferta Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Rahmi Tamer ve Ergün Tamer ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İon İnşaat Turizm Ve Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İon İnşaat Turizm Ve Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Rahmi Yavuz tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Rahmi Çuhacı TÜGİAD'dan Aralık'ta ayrılacak!

Rahmi Çuhacı TÜGİAD hakkında, "Bu güzide kurulun başkanı olmadan önce yardımcıydım. Mart 2015'te devraldığım bu görevi bu Aralık'ta yaş sınırından dolayı bırakacağım" dedi.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi resimleri Haberi

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi resimleri

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara’nın en önemli yaşayan tarihi mekanlarından biri. Başkentin ilk sanayi müzesi olması ile dikkat çeken Çengelhan aynı zamanda tarihi dokusu ve mistik atmosferi ile ziyaretçilerini geçmişin saklı kalan dünyasında yolculuğa çıkarıyor.


Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Ankara’nın ilk sanayi müzesi olma özelliğine sahiptir. Müzenin yer aldığı han, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılmıştır. Hanın Mihrimah Sultan’ın eşi Damat Rüstem Paşa’nın vakfına bağlı olduğu ve beş yüz yıla yakın bir süre önce inşa edildiği bilinmektedir. Ankara’nın hanlar bölgesinde bulunan ve hala özgünlüğünü koruyan Çengelhan, Koç Ailesi için ayrıca bir önem taşıyor.


Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Koç Holding’in Kurucusu merhum Vehbi Koç’un ilk çalıştığı dükkana ev sahipliği yapmaktadır. Divan tarafından işletilmekte olan Çengelhan BRASSERIE’nin enfes lezzetlerinin de sunulduğu...