18 / 05 / 2024

çengelköy Vahdeddin Köşkü

çengelköy Vahdeddin Köşkü

İstanbul Çengelköy'de son Osmanlı Padişahı Vahdeddin'in yaşadığı köşkün çevresinde kamulaştırma yapılacak. Vahdeddin Köşkü'nün "Başbakanlık Anadolu Çalışma Ofisi" ve yabancı misafirler için Devlet Konuk Evi olarak düzenlenmesi planlanıyor...

HGS Yapı Çengelköy projesi satılık!

HGS Yapı Çengelköy projesi satılık konut fiyatları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte HGS Yapı Çengelköy projesi satılık konut fiyatları ve proje detayları...

Çengelköy'de 23 milyon TL'ye satılık köşk!

Ağa Han Mimarlık Ödülü almış Türk mimarı tarafından 1993 yılında restore edilen Çengelköy'deki özel köşk satışa çıkarıldı....

Adnan Oktar’ın Çengelköy'deki villası yıkılacak!

Adnan Oktar Suç Örgütü'nün Çengelköy'deki villası için yıkım kararı çıktı. 12 bin metrekarelik alana kurulu villa operasyondan sonra ilk defa görüntülendi.

Kıvanç Tatlıtuğ, Çengelköy'den villa aldı!

Hayranlarının site önünde bekleyip, fotoğraf çekmeye çalışmasından oldukça rahatsız olan Kıvanç Tatlıtuğ ile eşi Başak Dizer, Çengelköy'den villa satın aldı.

Demirland Çengelköy Park Evleri satılık daire!

Demirland GYG A.Ş - William Turner imzası Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Demirland Çengelköy Park Evleri satılık daire fiyatları 360 bin dolardan başlıyor.

İBB'den Çengelköy'de 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Üsküdar Çengelköy'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 834 bin 80 TL olarak belirlendi.

Türk Kızılayı Çengelköy'de bina yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Çengelköy'de bulunan mevcut binayı yıktırarak yeni bina inşaatı yaptıracak. İhalesi 13 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Üsküdar Çengelköy Park Evleri satılık!

Üsküdar Çengelköy Park Evleri satılık konut tipleri arasında 2+1'den 6+1'e kadar farklı seçenekler sunuluyor. Banka kredisiyle ödeme yapılabilen projede teslimlerin 2016 yılında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Çengelköy'de 2.500 dönüm arazili çiftlik satılık!

1943 yılında Çengelköy'de, Boğaz'a nazır, içinde on odalı kagir bir köşkü bulunan 2 bin 500 dönüm arazili bir çiftlik acele satılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1943 yılında Çengelköy'de 2.500 dönüm arazili çiftlik satılık!

1943 yılında Çengelköy'de, Boğaz'a nazır, içinde on odalı kagir bir köşkü bulunan 2 bin 500 dönüm arazili bir çiftlik acele satılacakmış. Çengelköy'de bulunan çiftlik tarım ve hayvancılığa elverişliymiş.

Genç Yapı'dan Çengelköy ve Kadıköy'e 2 yeni proje!

Genç Yapı Grubu, Anadolu Yakası'nda 2 yeni proje hayata geçiriyor. Projeler Çengelköy ve Kadıköy'ün en değerli noktalarında yer alıyor.

Geosismik Proje Uygulama ve Danışmanlık Anonim Şirketi Çengelköy Şubesi açıldı!

Geosismik Proje Uygulama ve Danışmanlık Anonim Şirketi Çengelköy Şubesi, Görken İçöz Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 10 Haziran'da Üsküdar, Bahçelievler Mahallesi 'nde açıldı.

1994 yılında Vahdeddin Köşkü çürümeye başlamış!

1994 yılında kaderine terkedilen Çengelköy sırtlarında 62 dönüm alan üzerinde kurulu olan Vahdeddin Köşkü çürümeye başlamış. 1990 yılında 119 milyar liraya kamulaştırılan köşkün restorasyonu için 150 milyar gerekiyormuş.

çengelköy Vahdeddin Köşkü Haberi

çengelköy Vahdeddin Köşkü

İstanbul Çengelköy'de son Osmanlı Padişahı Vahdeddin'in yaşadığı ve şair Orhan Veli'nin "istanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı" şiirini yazdığı 60 dönümlük koruluk alan ve köşkün çevresinde kamulaştırma yapılacak. Projenin tamamlanması sonrası, Vahdeddin Köşkü'nün "Başbakanlık Anadolu Çalışma Ofisi" ve yabancı misafirler için Devlet Konuk Evi olarak düzenleneceği belirtiliyor. Hazırlanan plana göre, Boğaziçi sahil şeridi öngörünüm bölgesi uygulama imar planı ve köşk çevresi yol düzenlemesi projesi kapsamında vatandaşların tapulu arazilerinden 2-197 metrekare arasında toplam 4 bin metrekarelik alan istimlak edilecek. Soğan başlı kubbesi olan köşkün bulunduğu 60 dönümlük koru içinde müştemilatlar, bahçıvan evi ve sera da yer alıyor. Köşk 1984 yılında,"korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillenmişti. 



Türkiye'de...