21 / 05 / 2024

Cephe hattı hükümleri

Cephe hattı hükümleri

İmar planlarında gösterilen cephe hattı nedir? Cephe hattı ne ifade ediyor? Merak ediyorsanız yanıtı haberimizde görebilirsiniz...

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Beykoz Riva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı hüküm değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 238 Parsele (Yeni 3209,3210,3211 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği askıya çıktı.

İngiliz hükümetinden hızlı tren projesi HS2'ye onay! 

İngiliz Hükümeti, Londra ile Birmingham, Manchester ve Leeds gibi şehirlerin kuzey güney hattında birleştirmeyi amaçlayan hızlı tren projesinin incelenmesine karar verildiğini duyurdu. 

Yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri!

1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile otopark alanları yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri..

Türk Akımı'nın hükümetlerarası anlaşması onaylandı!

Rus gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası anlaşmasının onayına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rus hükümeti Türk Akımı yasa tasarısını onayladı!

Rus hükümetinin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul ettiği bildirildi.

Çorlu Hükümet Konağı tamamlandı!

2014 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen ihale sonucu yüklenici firma tarafından yapımına başlanan Çorlu Hükümet Konağı'nın kaba inşaatı ve dış cephe kaplamaları tamamlandı.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

Rusya Türk Akımı projesi için yeni hükümeti bekliyor!

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya'dan doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" boru hattı projesini imzalamak için, Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi.

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyor!

Boğaz'ın altında, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında yapılması düşünülen 2.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

Cephe hattı hükümleri Haberi

Cephe hattı hükümleri

Cephe hattı nedir?

Cephe hattı, imar planlarında yer alan hükümler arasında karşımıza çıkıyor. Peki cephe hattı nedir, sorumuzun yanıtı ise İmar Kanunu'nda yer alıyor.


Buna göre imar planlarında gösterilen cephe hattından önde bina yapılamıyor. Konu ile ilgili diğer hükümler 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 12. maddesinde şu şekilde ele alınıyor;


Cephe hattı 

MADDE 12- İmar planlarında gösterilen cephe hattından önde bina yapılamaz. Herhangi bir arsanın cephe hattının gerisinde kalan kısmı, plan ve yönetmelik esaslarına uygun bina inşaatına yetmiyorsa, beş yıllık imar programı içinde olup olmadığına göre, 10. maddede belirtilen müddetler içerisinde 18. madde hükümleri tatbik edilmediği veya başka bir şekilde halline imkan bulunmadığı takdirde mal sahibinin yazılı müracaatı üzerine, bu arsanın tamamı ilgili idarelerce kamulaştırılır.


İmar programları, kamulaştırma kısıtlılık hali 

MADDE 10- Belediyeler; imar planlarının yürürlüğe...