04 / 05 / 2024

Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi

Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi

İstanbul'un ana arterlerinin modern görünüme kavuşması, kent estetiğine katkı sağlanması ve bina cephelerindeki görüntü kirliliğine son verilmesi amacıyla hazırlanan "Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri", İstanbul Büyükşehir Belediye

İstanbul'da Kentsel Tasarım Uygulama Projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğine katkı sağlamak amacıyla, “Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi”ni başlatıyor. Projenin ilk aşamasında pilot bölge olarak Zincirlikuyu'dan Trump Towers'a kadar olan bölge seçildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

TOKİ Yozgat Cephe Yenileme İnşaatı ihalesi yarın!

Yozgat İli, Merkez İlçesi, Büyük Cami Etrafı Kentsel Tasarım İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ve Sarraflar Caddesi Cephe Yenileme İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Ordu'daki cephe iyileştirme çalışmaları tamamlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin “En Güzel Kentsel Dönüşüm ve Estetik” ödülüne layık görülen dış cephe iyileştirme projesinde sona gelindi.

Manisa Çarşı'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılıyor!

Kentteki kültürel mirası korumak için yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, 1. Anafartalar ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklardaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları hızla sürüyor.

Gaziantep Korutürk Caddesi'ne 1,8 milyonluk yenileme!

Gaziantep Cephe ve Kentsel Düzenleme Tasarım Projesi son sürat devam ediyor. Proje kapsamında Korutürk Caddesi de yenilendi.

Elazığ Gazi Caddesi Kentsel Yenileme Yarışması ödül töreni yapıldı!

Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği “Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Mimarı” proje Yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Erzurum'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi mekân ve caddelerini modernize ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kentsel estetik ve dönüşüm çalışmalarının yanında kent merkezi ve ilçelerde cephe sağlıklaştırılması çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Elazığ Gazi Caddesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme Ve Cephe Rehabilitasyonu Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. İşte sonuçlar...

Gaziantep Korutürk caddesi marka cadde olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eskisaray Caddesi ile Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’ndan sonra şimdi de Karşıyaka/Korutürk Caddesi’ni “Cephe ve Kentsel Düzenleme Tasarım Projesi” çerçevesinde düzenleyeceklerini söyledi.

Manisa cephe sağlıklaştırma çalışmalarında 2. etap başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. Etap başlıyor, projenin bölgeye canlılık getirmesi planlanıyor...

Manisa'da cephe sağlıklaştırma projesinin 2'nci etabı başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesinde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. etap başlıyor.

Kadıköy'de kentsel dönüşüm 15 yıl sürecek!

KENTSEL dönüşümün kalbinin attığı Kadıköy'de firma sayısı 500'e ulaşırken, binalarda cephe sorunu ortaya çıkmaya başladı. Aydoğan, Bağdat Caddesi'nin rant merkezi haline geldiğini ve bu yüzden herkesin müteahhitliğe soyunduğunu ifade ediyor.

Aydoğan İnşaat cephe sorununa dikkat çekti!

Kentsel dönüşümün kalbinin attığı Kadıköy'de firma sayısı 500'e ulaşırken, binalarda cephe sorunu ortaya çıkmaya başladı.

Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi Haberi

Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi

Toplantıda, Istanbulda görüntü kirliliğine yol açan tabelaları ve ana arterler üzerinde bulunan bina cephelerini iyileştirmeye yönelik proje konuşuldu. Projeyi içeren rapor, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna karşı AK Partili üyelerin "evet" oyuyla, salt çoğunlukla kabul edildi.



İlk etapta Zincirlikuyu-Trump Tovvers arasında bulunan 1 1 7 binanın cephelerindeki klima, çanak anten ve görüntü kirliliği oluşturan unsurlar kaldırılarak, bina cephelerinin belirlenen renk skalası çerçevesinde birbirleriyle uyumlu renklerde boyanması hedefleniyor. Projenin ikinci etabında D-100 Karayolu güzergahı üzerindeki bina cepheleri, üçüncü etabında ise Boğaziçi Köprüsü Havaalanı Kavşağı arasındaki bina cephelerinin rehabilitasyonu yer alıyor. 



Bizim...