17 / 05 / 2024

Çermikler Barajı gürişe mi satıldı

Çermikler Barajı gürişe mi satıldı

Güriş Holding Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı. Son bir ayda 2 yeni santral alan holding Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya yükseltti.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Güriş, Sivas Çermikler Barajı'nı satın aldı!

Güriş Holding Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı. Son bir ayda 2 yeni santral alan holding Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya yükseltti.

Güriş İnşaat, Mirage Park Resort Otel'in işletmesini devraldı!

Mirage Park Resort Otel, Oger Otel işletmelerinin iflası ve kira sözleşmesini 30 Aralık tarihinde tek taraflı fesh etmesi üzerine mülkiyeti Güriş İnşaat ve Mühendislik'e ait olan Mirage Park Resort Otel tesisini firma olarak kendisi işletme kararını aldı.

Cemal Gökçe: Boğaz Tüp Tünel Projesi trafiği artıracak!

Cemal Gökçe:“Yeni yol ve şerit ilaveleri yapıldıkça, bu yol ve ilave şeritler daha fazla trafik almakta ve tıkanmaktadır. Boğazı deniz altından iki yaka ile birleştirecek Boğaz Tüp Tünel Projesi tarihi yarımadayı otomobillerin baskısına sokacak.”

Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü'nde ulaşım konforla sağlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü’nde ulaşımın konforlu ve güvenle sağlanması için bazı illere 8 feribot hibe ettiklerini söyledi.

İzmit Gökçeören köy konağı 17 Mayıs'ta açılacak!

İzmit Belediyesi tarafından Gökçeören’de bir süre önce yapımına başlanan köy konağının tamamlandığı ve 17 Mayıs Pazar günü hizmete gireceği öğrenildi.

Yatırım teşviklerinin rotası güneşe enerjisi üretimine kaydı!

Enerji projeleri için verilen yatırım teşviklerinin rotası güneşe dayalı enerji üretimine kaydı. Ekonomi Bakanlığının şubat ayında yatırım teşvik belgesi verdiği 35 enerji üretim projesinin 28'ini güneş enerji santralleri oluşturdu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzelbahçe'de akıllı kampüs kuruyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Demirtaş, Güzelbahçe'de kuracakları 'akıllı kampus, akıllı sınıf' ile teknolojik üs oluşturacaklarını anlattı. İnteraktif sistemle dersler eve kadar taşınabilecek, kampuste geleceğin bilim insanları yeti

Urla Gülbahçe imar planı değişikliği 1 Mayıs'ta askıdan inecek!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 161 parselin bir kısmının Belediye Hizmet Alanı ( Terfi Merkezi 2 ) diğer kısmının park alanı olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 1 Mayıs'ta askıdan inecek.

Keban Baraj Gölü kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları başladı!

Erzincan Kemaliye ilçesine bağlı Yaka Köyü sınırlarında bulunan Keban Baraj Gölü kenarında yer alan parsellere yönelik talep üzerine kıyı kenar çizgisi tespit çalışmaları başladı...

Güzelbahçe halkı sosyal tesis istiyor!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerinde sosyal tesis olmamasından dert yandı. Vatandaşlar Güzelbahçe'ye sosyal tesisin yanı sıra vapur, hastane ve doğalgaz da istiyor

Sarıgöl’e modern meydan geliyor!

Tapu tescil işlemlerinin gerçekleştiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehirlerin meydanlarıyla anıldığını hatırlatarak, Sarıgöl’e modern bir meydan kazandırmanın ilk adımını atmış olduklarını söyledi.

Çermikler Barajı gürişe mi satıldı Haberi

Çermikler Barajı gürişe mi satıldı

Güriş Holding, 25,78 megavatlık Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı.


Güriş Holding'den yapılan yazılı açıklamada, son bir ayda 2 yeni santral alan holdingin, geçtiğimiz günlerde 14 megavatlık Giresun Espiye HES'i satın aldığı, Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya çıkardığı bildirildi. 


Holdingin Çermikler Barajı ve HES‘i bünyesine katarak yenilenebilir enerji sektörünün liderlerinden biri olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, "Çermikler HES, 25,78 megavat kurulu güce sahip ve yılda 80 milyon 651 bin kilovat saat elektrik üretebilmektedir. Diğer bir deyişle, 27 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilmektedir." denildi.


Açıklamada, yeni yatırım ile birlikte Güriş'in, sadece HES yatırımlarının toplam kurulu gücünün 104,38 megavata çıktığı ve 15 adet yenilenebilir enerji santrali ile üretim yaptığı kaydedildi.  


Verilen bilgiye göre, 162,3 megavat kurulu gücüyle Türkiye’nin...