21 / 05 / 2024

İzmir Güzelbahçe'nin hastane sorunu Meclis'te!

İzmir Güzelbahçe'nin hastane sorunu Meclis'te!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sağlık Bakanı Mehmet MüezZinoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, arazi mevcut olduğu halde Güzelbahçe ilçesine neden devlet hastanesi yapılmadığını sordu.



CHP  İzmir  Milletvekili Tacettin Bayır, Sağlık Bakanı Mehmet MüezZinoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, arazi mevcut olduğu halde Güzelbahçe ilçesine neden devlet hastanesi yapılmadığını sordu. 


HASTANE 25 KM UZAKTA

İzmir'in merkezdeki ilçelerinden olan Güzelbahçe'de yaşayanların sağlık hizmetlerini 25 kilometre uzaklıktaki Konak ilçesindeki devlet hastanelerinden aldıklarını belirten Milletvekili Tacettin Bayır, Belediye Başkanı'mn da Giizelbahçe İlçesi Siteler Mahallesi'nde belediyelerinin mülkiyetinde bulunan 404 Ada 1 parselin "Özel Sağlık Tesis Alanı" imar planı değişikliğinde gerekli kolaylığı göstereceğini Bakanlığa yazılı olarak bildirmesine rağmen bu konuda henüz olumlu bir adım atılmamasına tepki gösterdi. Bayır, Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle şu soruları yöneltti: "Özellikle hafta sonu ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde Giizelbahçe'den en yakın hastaneye ulaşmak bile, saatleri bulmaktadır. Acil hastalar ve yaralılar ciddiyet durumlarına göre hastaneye ulaşmadan yolda yaşamlarını yitirebilmektedir. 2011- Haziran 2015 tarihleri arasında bu tür olumsuzluklar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaş sayımız nedir? Güzelbahçe ve Narlıdere halen devlet hastanesi bulunmayan İzmir ilçelerinden olup, iki ilçe yaklaşık 100 bin nüfus barındırmaktadırlar. Türkiye genelinde 100 bin nüfus barındırıp da devlet hastanesi olmayan başka ilçeler var mıdır? 

Var ise bunlar hangi ilçelerdir? İzmir ve ilçelerindeki tam teşekküllü devlet hastanelerin yatak ve ameliyathane sayıları ne kadardır? 2014 itibariyle İzmir'deki devlet hastanelerinin yatak sayısı ve doluluk oranı bakımından Türkiye ortalamasının hangi seviyesindedir? 2016 Sağlık Bakanlığı Bütçe Yatırım Planlarında Güzelbahçe'ye tam teşekküllü devlet hastanesi yapılabilmesi için bakanlık olarak planlama yapacak mısınız? 

Yoksa zamanın başbakanının söylediği gibi Gavur İzmir'i' cezalandırmak konusunda siz de mi ısrarcı olacaksınız?" 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön