10 / 05 / 2024

Çeşme çarşı merkezi

Çeşme çarşı merkezi

Çeşme Belediyesi, nitelikli turizm mekanları ve bölge turizmini kentin sokaklarına yaymak adına bazı sokaklarını araç trafiğine kapatıyor. Belediye, kentin fiziki yapısını da dikkate alarak ulaşımı sekteye uğratmadan projeye başlayacak.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Çağla Şikel Çeşme'den 250 bin TL'ye ev kiraladı!

Başarılı sunucu Çağla Şikel, gözde tatil beldeleri arasında yer alan Çeşme'den ev kiraladı. Şikel ev için 250 bin TL ödedi.

Çeşme'de toplu konut talebi arttı!

İzmir'i derin yaralayan deprem sonrasında Çeşme'de toplu konut talebinde ciddi artış oldu.  Ar-Su Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktaş, yeni bir alan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Gebze Köşklüçeşme'de ASM ihtiyacı TBMM'de!

Gebze'nin Köşklüçeşme Mahallesi'nin Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD'den Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi açıklaması!

TCDD Genel Müdürlüğü, Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Mehmet Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen"Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı"nda, "Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu...

Mehmet Ersoy: Çeşme Turizm Merkezi Projesi'nde 'kanal' yok!

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kanal Çeşme diye ortaya çıkan projenin uydurma olduğunu açıkladı.  Çeşme Turizm Merkezi Projesi’nin detaylarını paylaşan Ersoy, “Bölgede Cannes gibi bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Proje ile Ege kazanacak” diye konuştu.

Mehmet Nuri Ersoy: Çeşme’ye kanal değil turizm merkezi yapacağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme’deki acil kamulaştırmalarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Ersoy, Çeşme’ye bakanlık olarak dev bir turizm merkezi inşa etmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Çeşme’ye yeni hizmet binası hamlesi!

Çakabey Kültür Merkezi’nin yer aldığı binanın Çeşme Belediye Hizmet Binası’na dönüştürülmesi için verilen önerge oybirliğiyle İmar ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

İzmit Kuruçeşme Polis Merkezi, kirası yüksek gelince taşındı!

İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Kuruçeşme Polis Merkezi, kirası yüksek olduğu için taşınma kararı aldı.

Çeşme çarşı merkezi Haberi

Çeşme çarşı merkezi

'Çeşme Çarşısı' olarak anılan İnkılap Caddesi ile dikey ve paralelinde uzanan sokakları 'yayalaştırmak' için proje geliştiren Belediye, kentin fiziki yapısını da dikkate alarak ulaşımı sekteye uğratmadan, bölgedeki motorlu taşıt trafiğini mümkün olduğu kadar azaltmayı hedefliyor. 




Çeşme Çarşısı Yayalaştırma Projesi kapsamında; Atatürk Bulvarı ve 3011 sokağın kesişim noktasından İnkılap Caddesi'ne, 'Uzun Sokak' olarak bilinen 1005 sokaktaki tarihi Maraş Çeşmesi'nden 3001 sokak boyunca, İnkılap Caddesi paralelindeki sokaklar da dahil olmak üzere araç ve yaya trafiği tamamen baştan düzenlenecek. Yaklaşık 190 bin metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında, Mehmetçik Parkı ve Vakıflar İşhanı karşısındaki küçük parkta da düzenlemeye gidilecek. Mehmetçik Parkı'ndaki ağaçlar korunarak meydan özelliği kazandırılırken, Vakıflar karşısındaki park da meydana dönüşecek ve yenilikçi bir çalışmaya ev sahibi olacak. Buradaki 320 metrekarelik bir...