02 / 05 / 2024

çeşme Germiyan res projesi

çeşme Germiyan res projesi

Çevreciler de, ilçenin tüm tepelerini çevreleyen rüzgar enerjisi santralleri RES’lere karşı hukuk mücadelesi başlattı. Çeşme’nin Germiyan ve Ovacık köylerine yapılması planlanan rüzgar enerjisi projelerine köylüler isyan etti.

Yazlık ilçede arazi sahibi olmak isteyenlere müjde! Çeşme'de 1.559 metrekarelik arazi satılıyor! 

Çeşme Belediyesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi'nde yer alan araziyi satıyor. Peki Çeşme Germiyan'da yer alan arazinin fiyatı ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Çeşme'de RES projelerine bilirkişi incelemesi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde Sarnıç ve Ovacık bölgesindeki RES’lerle ilgili, "Kümülatif Çevre Etkisi" keşfi yapıldı.

Çeşme’deki o taş ocağı projesine yeni vize!

Tarihi Yarımada’da yargı karşı Ali Tekin Kalker Ocağı yeniden proje hazırladı. Çeşme Germiyan’da yapılması planlanan proje için valilikten onay geldi.

Çeşme RES projesi için ÇED gerekli kararı!

Danıştay, doğal SİT alanı olması sebebiyle, Çeşme’de RES yapılacak alanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi.

Çeşme'de RES tartışması!

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, rüzgar enerji santralleri (RES), son yılların en önemli tartışma konularından biri haline geldi. RES projelerinin artması, halkın tepkisine neden oldu.

Çeşme turizmi 9 koldan atağa kalkıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, “Çeşme yarımadasında 9 koldan tanıtım atağına başladık. Ilıca, Reisdere, Ovacık, Ildırı, Germiyan, Dalyan ve Çiftlikköy’ü, Çeşme ve Alaçatı’nın rüzgarına katacağız” dedi

Çeşme Germiyan Rüzgar Enerji Santrali imar planı yarın askıda!

İzmir Çeşme ilçesi Germiyan Rüzgar Enerji Santrali 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları yarın askıya çıkıyor.

İZSU Çeşme'nin içme suyu şebekelerini yeniliyor!

İzmir'de yaz sezonunda sık yaşanan su kesintileriyle gündeme gelen Çeşme'de 30 yıllık içme suyu şebekesi yenilenecek. İZSU, Çeşme merkezi ile birlikte Ildırı, Germiyan, Ovacık ve Karaköy mahallelerinin de şebekelerini değiştirecek.

Çeşme’ye 450 kilometrelik yeni şebeke!

Çeşme için “Acil Eylem Planı” hazırlayarak devreye sokan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında ilçeye 24 saat kesintisiz su verdi. İZSU, Çeşme merkezi ile birlikte Ildırı, Germiyan, Ovacık ve Karaköy mahallelerinin de şebekelerini değiştirecek.

Çeşme’ye 450 kilometrelik yeni şebeke yapılacak!

Su sıkıntısı yaşayan Çeşme için “Acil Eylem Planı” hazırlayarak devreye sokan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında ilçeye 24 saat kesintisiz su verdi. İZSU, Ildırı, Germiyan, Ovacık ve Karaköy mahallelerinin de şebekelerini değiştirecek.

Çeşme RES’lerle kuşatılacak!

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, şirketlerin kuracağı Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için hazırladıkları projelerin sayısı yeni eklenenlerle birlikte 12’ye çıktı. Çeşme’nin tüm çevresinde RES türbinleri yükselecek.

çeşme Germiyan res projesi Haberi

çeşme Germiyan res projesi

Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden birisi durumundaki Çeşme’de, son yılların en önemli tartışma konusu, rüzgar enerji projeleri oldu. Çevreciler de, ilçenin tüm tepelerini çevreleyen rüzgar enerjisi santralleri RES’lere karşı hukuk mücadelesi başlattı. Çevreciler ve bölgede yaşayan vatandaşlar, son olarak Germiyan ile Ovacık köylerinde yapılması planlanan RES projeleriyle ilgili gelişmelere tepki gösterdi.

Projelerden Germiyan’da yapılması planlanan için, büyüklüğü 50 megavatın altında olduğu için İzmir valiliği karar verdi. Valilikte yaptığı incelemeler sonrasında, köyde projenin hayata geçmesi için önemli bir aşama olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) için kararını verdi. Valiliğin ÇED gerekli değildir raporu vermesiyle, projenin inşaat süreci de hızlandı. Doğal SİT alanlarını da kapsadığı ileri sürülen projede dikilecek olan türbin direklerinin, bölgenin tarım ve doğal güzelliklerine büyük zarar vereceği çevreciler tarafından ifade...