18 / 07 / 2024

çeşme ıldırlı köyü sit alanı

çeşme ıldırlı köyü sit alanı

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ildırlı köyü sakinleri, SİT nedeniyle yapılaşma olmadığından evlenen gençlerinin başka yerleşim alanlarında ev kiralamak zorunda kaldığını ve bu yüzden de köyden göç ettiklerini belirtliyor..

Kay Süt Fabrikası ve Yıldızlar SSS Holding'e ait Çeşme'deki değerli arazi icradan satılıyor!

Kay Süt fabrikası ve Yıldızlar SSS Holding'e ait İzmir Çeşme'deki değerli arazi, mali sıkıntılardan dolayı icradan satılığa çıkarıldı. 

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Çeşme Invictus Life'ta yüzde 50 peşinatla vade fırsatı! Invictus İnşaat'tan Çeşme'ye 138 konutluk yeni proje!

Çeşme Invictus Life'ta yüzde 50 peşinatla vade fırsatı sağlanıyor. Invictus İnşaat imzası ile hayata geçirilen projede toplam 138 konut bulunuyor.

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen GYO Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta yer alan 3 yeni projeyi 2026'ya kadar bitirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar... 

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.

Mistral GYO Çeşme Boyalık projesinde son dakika! 

Mistral GYO tarafından İzmir Çeşme'de Boyalık mevkiinde hayata geçirilecek proje ile ilgili yeni bir son dakika gelişmesi yaşandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Hülya Darcan'ın Çeşme'de bulunan kırmızı panjurlu lüks evi! 

Sahne, sinema ve sosyete dünyasının ünlü isimlerinin hangi evlerde oturup, hangi manzaraya uyandıkları hep merak konusu olmuştur. Usta oyuncu Hülya Darcan da Çeşme'de bulunan lüks villasının kapılarını Instagram takipçilerine açtı. Oyuncu, "Kırmızı Panjurlu Ev"inden paylaşımlarda bulundu.

Küçükçekmece Söğütlüçeşme 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükçekmece ilçesi, Söğütlüçeşme Mahallesi, 621 ada, 17 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Arkatlı Evler Çamçeşme satılık daire!

Arkatlı Evler Çamçeşme satılık daire fiyatları haberimizde yer alıyor. İşte Arkatlı Evler Çamçeşme satılık daire fiyatları ve proje detayları...

Swissotel Residences Çeşme, ayrıcalıklı yaşamı Ilıca'ya taşıyor!

Çeşme Ilıca'da hayata geçirilen Swissotel Residences Çeşme projesinde teslimlerin 2022 yılında yapılması planlanıyor.

Swissotel Residences Çeşme lüks ve konforu yaşama dahil ediyor!

Çeşme'de yer alan Swissotel Residences Çeşme projesinde teslimler 2022 yılında gerçekleştirilecek.

Folkart Boyalık Çeşme’de teslimler başladı!

Folkart Boyalık Çeşme’de, denizin kıyısında seçkin bir hayat başlıyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, konuya ilişkin açıklamasında “İzmir’de bir projeyi daha tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Folkart Boyalık Çeşme, en güzel butik projelerimizden biri oldu” diye konuştu.

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

çeşme ıldırlı köyü sit alanı Haberi

çeşme ıldırlı köyü sit alanı

İZMİR (AA) -İzmir'in Çeşme ilçesindeki Ildırlı köyü sakinleri, SİT alanı ilan edilen köylerindeki evlerine çivi bile çakamazken, tarlalarını da ekip biçememenin sıkıntısını yaşıyor. 

Uzun süredir köyleri için başka bir yerleşim alanı tahsis edilmesinin mücadelesini veren köylüler, SİT nedeniyle yapılaşma olmadığından evlenen gençlerinin başka yerleşim alanlarında ev kiralamak zorunda kaldığını savunuyor. 

Ildırlı köyü, Romalılar dönemine ait antik Erythrai şehri üzerinde kurulu olması sebebiyle 1 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1985 yılında arkeolojik SİT alanı ilan edildi. 

Halen 2. derecede SİT alanı olan yaklaşık 100 haneli köyün sakinleri, geçimlerini sağladıkları tarlalarının kazı için kamulaştırılması, evlerinde yaptıkları ufak bir tadilatta dahi ağır ceza mahkemesinde haklarında dava açılması, evlenen gençlerin ev bulamamaları nedeniyle başka yerleşim alanlarına taşınmalarından şikayetçi. 

AA muhabirinin görüştüğü köy sakinleri, SİT nedeniyle büyük...