16 / 05 / 2024

Çeşme Karareis Barajında son durum

Çeşme Karareis Barajında son durum

İzmir Çeşme'de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Karareis Barajı'nın 2017'nin sonunda tamamlanması planlanıyor. Barajın 35 milyon TL'ye mal olacağı bildirildi.

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!

Çeşme Belediye'si 417 adet 'Toplu Konut Projesi'sini hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, başvuruların temmuz ayında başlayacağını belirtti.

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik bir gelişme yaşandı. İşte merak edilen detaylar!

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mehmet Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen"Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı"nda, "Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu...

Aybars Yıldırım Çeşme'de otel inşaatı ruhsatıyla apartman mı yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatının ardından bir iddia daha orataya atıldı. CHP’li Aybars Yıldırım'ın otel inşaatı ruhsatıyla apartman diktiği öne sürüldü...

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yazlık konut satış fiyatında Çeşme başı çekiyor!

Endeksa verilerine göre yazlık bölgeler içinde konut satış fiyatının en yüksek olduğu bölgenin Çeşme olduğu görülüyor. Çeşme’de ortalama konut satış fiyatı 938 bin 730 TL dolaylarında seyrediyor..

Büyükyalı, Kazlıçeşme’nin tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarıyor!

Büyükyalı’yla Adım Adım Kazlıçeşme turu kapsamında semte adını veren tarihi çeşmeden, 1600 yılllık Studios Manastırı’na kadar, bölgedeki bir çok tarihi eserin keşfedilmesini ve Kazlıçeşme’deki bu kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.

Çeşme Karareis Barajında son durum Haberi

Çeşme Karareis Barajında son durum

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'de inşa edilen Karareis Barajı'nda çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Baraj ile Çeşme Yarımadası'na yılda 2,84 milyon metreküp içme suyu sağlayacağız" dedi.


Karaburun Balıklıova'nın 22 kilometre kuzeybatısında Camiboğazı Deresi üzerindeki Karareis Barajı'nda 10 milyon metreküp su depolanacak.


35 milyon TL'ye mal olacak baraj ile Çeşme'ye yılda 2,84 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak.


Ayrıca mansaptaki tarım alanları için 0,58 milyon metreküp ve doğal hayatı koruma adına da yatağa 0,55 milyon metreküp su bırakılacak.

Çeşme Yarımadası'nın uzun vadeli içme suyu ihtiyacını güvence altına aldıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Karareis Barajı'nı, 2017 sonunda bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.


Yeni...