16 / 05 / 2024

Çeşme tarihi çeşmeler restore ediliyor

Çeşme tarihi çeşmeler restore ediliyor

İzmir'in Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor. Bölgedeki 3 çeşme Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı.

700 bin işçi bu haberi bekliyor! Toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den tarihi açıklama!

700 bin işçi Kamu Çerçeve Protokolü’nün ne zaman imzalanacağını merak ederken, 3600 ek gösterge ve EYT gibi pek çok düzenleme yasalaştı. Peki, Kamu Çerçeve Protokolü’nde son durum ne? İmzalandı mı, ne zaman imzalanacak?

700 bin işçiye müjde! Maaşlar 15 bin TL mi oluyor? Madde madde açıklandı!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 bin işçi için Toplu İş Sözleşmeleri kapsamında ayrılar belli oluyor. İki yıllık zam ve mali sosyal hakların belirleneceği toplu sözleşme görüşmeler sürerken, zamlı maaşın 15 bin TL olacağı öne sürüldü.

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ konut sözleşmesine dair sorduğu soruların sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair merak edilen sorular ve yanıtları!

Hakan Meriçliler Çeşme'de tarihi otel aldı!

Hakan Meriçliler, Çeşme'de tarihi bir otel satın alarak, işletmecilik yapmaya başladı. Meriçliler, ''Otel kısmetse 16 Temmuz’da açılıyor. Hepinizi otelime bekliyorum” dedi.

Kuruçeşme Divan Otel'in inşaatı durduruldu!

Beşiktaş'ta kültür varlığı olarak kabul edilen ve tarihi kalıntıların bulunduğu alanda otel inşaatı yapan Koç Holding'in Kuruçeşme'deki Divan Oteli inşaatı durduruldu.

Çeşme'de hazine arazisi üzerinde yapılan inşaat TBMM'de!

İzmir’in Çeşme ilçesinde hazineye ait tarihi kalıntıların olduğu araziye yapılan inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beşçeşmeler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Olcay     Erkoç tarafından kuruldu. 

Dorak Holding Soğuk Çeşme Sokağı’nı restore etti!

Dorak Holding, Sultanahmet’teki tarihi Soğuk Çeşme Sokağı’nı inşa etti. Patron Mustafa Pilav, “İlk etap bitti, ikincisi nisanda tamamlanacak” diye açıklama yaptı. 

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün kuru belli oldu!

Kira sözleşmelerinde dövizden TL'ye geçişin detayları belli oldu. Buna göre, döviz üzerinden yapılan sözleşmeler kurda sözleşme tarihi esas alınarak hesaplanacak.

Kahramankazan TOKİ alt gelir grubu son sözleşme tarihi!

Kahramankazan TOKİ projesinde yer alan alt gelir grubu konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Taşköprü emekli projesinde sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Kastamonu Taşköprü emekli projesi için son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

Çeşme'de 29.3 milyon TL'ye icradan satılık 3 gayrimenkul!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Dalyan Mahallesi'nde yer alan 3 adet gayrimenkul toplamda 29 milyon 355 bin 600 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkullerin ilk ihale tarihi 2 Ekim 2018 olarak belirlendi. 

Çeşme tarihi çeşmeler restore ediliyor Haberi

Çeşme tarihi çeşmeler restore ediliyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor.


Çeşme Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarihi çeşmelerden 3'ü, belediye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı.


Hammaloğlu-Hafize Rabia Hatun Çeşmesi önünde gerçekleşen açılışa, Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ile restore çalışmalarına katkı sağlayan hayırseverler, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.


Belediye Başkanı Dalgıç, açılıştaki konuşmasında, ilçede 41 tarihi çeşme bulunduğunu, bu eserlerin 28'inin tescilli olduğunu, 11'inin ise restore edildiğini bildirdi.


Tarihi çeşmelerin ilçenin önemli birer değeri olduğunu kaydeden Dalgıç, bu değerleri yaşatmak için çalışma yürüttüklerini, ilçeye gelen tüm ziyaretçilerin önünde "Çeşme hatırası" olarak fotoğraf çektirebileceği anıt çeşme yapmak için çalışma yürüttüklerini aktardı.


ÇEŞTOB Başkanı...