06 / 05 / 2024

Çeşme TOKİ açıklaması

Çeşme TOKİ açıklaması

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, ilçede TOKİ'nin yapmayı planladığı ve yargıya taşıdıkları toplu konut projesine İzmir Valiliği'nce "ÇED raporuna gerek yoktur" şeklinde onay verildiğini bildirerek bu kararı eleştirdi

Hükümetten peş peşe emekliye zam açıklaması: Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarih verdi! Emekli maaşlarına zam ne zaman?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki emekli maaşlarına zam ne zaman yapılacak? İşte Yılmaz'ın o açıklaması..

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar açılacak! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesinde hangi duraklar var? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Altın ve dolar için peş peşe son dakika açıklaması! Açık açık tarih verildi!

Altın ve dolar için son dakika açıklaması geldi. Dolar ve altın uzmanı İslam Memiş altın ve dolar sahiplerine tarih verdi. İşte detaylar...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi açıklaması!

Akfen GYO, geçtiğimiz günlerde basında yer alan, iştirakleri Fıratcan İnşaat çatısında hayata geçirilecek olan Söğütlüçeşme Projesi çerçevesinde AVM inşa edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Accor Grubu Çeşme'de yeni otel açacak!

Avrupa'nın sevilen otel zincirlerine sahip olan Accor Grubu, Swissôtel ismi altında yeni otelini Çeşme'de açmaya hazırlanıyor.

Reges Çeşme Nisan'da açılıyor!

Turizm sezonu yaklaşırken, The Luxury Collection markasının otantik deneyim ve şık atmosfer yaklaşımı doğrultusunda misafirlerine konaklama deneyimi sunan Reges, a Luxury Collection Resort&Spa Çeşme, nisan ayının ortasında sezonu açmaya hazırlanıyor. 

Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de kampüs kuracak!

2009 yılında Plato Meslek Yüksekokulu ile eğitim sektörüne atılan Doğa Sigorta Kazlıçeşme'de yeni kampüs çalışmaları için düğmeye bastı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan Şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabında çok önemli etapları tamamladıklarını, 10 ay içinde projelerin tamamlanacağını belirtti. 

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

TCDD'den Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi açıklaması!

TCDD Genel Müdürlüğü, Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Mimar Bruno Taut’un Kuruçeşme’deki evi satışa çıktı!

İstanbul’un sembol evlerinden mimar Bruno Taut’un tasarladığı Kuruçeşme’deki ‘Taut’un evi’ 20 yıl sonra satışa çıktı. Japon esintili villaya 95 milyon TL değer biçildi.

Çeşme TOKİ açıklaması Haberi

Çeşme TOKİ açıklaması

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede TOKİ tarafından yapılması planlanan ve yargıya taşıdıkları toplu konut projesine, İzmir Valiliği'nce mahkeme kararı beklenmeden "ÇED raporuna gerek yok" kararı ile onay verildiğini belirterek, "Biz kentin geleceği için hakkımızı aramayı sürdüreceğiz" dedi. 


Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Reisdere Mahallesi'nde yüzde 500 inşaat yoğunluk artışıyla dört katlı konut projesi yapmak istediğini, buna karşı başlattıkları hukuk mücadelesine rağmen idarenin süreci devam ettirdiğini öne sürdü. 


Projeye, devam eden yargı sürecine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayının ardından İzmir Valiliği'nin de "Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna gerek yoktur" karıyla onay verdiğini belirten Dalgıç, "Mahkeme kararı beklenmeden işlemler sürüyor. Biz kentin geleceği için hakkımızı aramayı sürdüreceğiz. Dava devam ediyor" dedi.


-"Konut projesine değil, yoğunluk artışına karşıyız"


Dalgıç, Çeşme'nin...