02 / 05 / 2024

çeşmede res projeleri

çeşmede res projeleri

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, şirketlerin kuracağı Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için hazırladıkları projelerin sayısı yeni eklenenlerle birlikte 12’ye çıktı. Çeşme’nin tüm çevresinde RES türbinleri yükselecek.

TOKİ İstanbul projeleri için düğmeye bastı! 1.000'e yakın konut geliyor! Ev sahibi olmak isteyenlere ucuz konut müjdesi!

2023'e kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etme hedefi olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İstanbul projeleri için düğmeye basıldı. TOKİ'nin İstanbul projelerinde tarih belli oldu. İşte ayrıntılar...

Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüme giriyor!

25 senedir ülke genelinde hayata geçirdiği çeşitli konut projeleri ile adından söz ettiren Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çeşme'deki projelere ilişkin açıklama!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi, bugünkü köşesinde Çeşme'deki projeleri kaleme aldı. 

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, seçimden sonra Bahçelievler’deki oturduğu mütevazı evden önce Ulus’taki lüks bir siteye taşındı. Şimdi de kirası aylık 60 bin TL olan Boğaz manzaralı villaya taşınıyor.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ordu Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi'nde inşaat yükseliyor!

Ordu’yu geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi”nin inşaatını tamamlıyor.

Folkart'a 3 ödül birden!

Folkart’ın Çeşme’deki projeleri Folkart Blu ve Folkart Hills,  Uluslararası Gayrimenkul ve Alman Tasarım ödüllerinden gururla ayrıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, ‘En iyisi için çalıştık” diye açıklama yaptı. 

Fenerbahçe'nin gayrimenkul projeleri durduruldu!

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım döneminde yapılması planlanan 3 proje askıya alındı.  Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Tatil Evleri ve 1 milyon üye projeleri Başkan Ali Koç’un talimatıyla durduruldu.

Muş'a Kültür ve Eğitim Merkezi müjdesi!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, inşaatına yapımına başlanan  Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

çeşmede res projeleri Haberi

çeşmede res projeleri

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, şirketlerin kuracağı Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için hazırladıkları projelerin sayısı yeni eklenenlerle birlikte 12’ye çıktı. Siyasilerden vatandaşlara, turizmcilerden çevrecilere kadar tüm kesimin tepkisini çeken projeler hayata geçirilirse, Çeşme’nin tüm çevresinde RES türbinleri yükselecek. Onlarca metre uzunluğundaki türbinler, şehir merkezine 400 metreye kadar yaklaşmış olacak. Sadece Çeşme ve Alaçatı bölgesinde, şu anda üç RES projesi var ve bunlara ait de 25 türbin, elektrik üretiminde kullanılıyor.


RES’LER SANKİ EVLERİN İÇİNE GİRECEK


Türkiye turizminin son yıllarda yıldızı iyice parlayan merkezi Çeşme’nin, bir diğer özelliği ise yıl boyunca hiç kesilmeyen rüzgarı. Çeşme’nin rüzgarından enerji elde etmek isteyen şirketler, son yıllarda peş peşe projelerini hayata geçirmek için çalışma başlattı. Türkiye’deki ilk rüzgar enerji santralinin kurulduğu Çeşme’nin Alaçatı bölümündeki projeler, zamanla Çeşme’ye...