06 / 05 / 2024

çeşmede su sorunu yaşanacak mı

çeşmede su sorunu yaşanacak mı

Çeşme ilçesinde yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak ve ilçeyi susuz bırakmamak için İZSU Genel Müdürlüğü, 5 maddelik acil eylem planı hazırladı. Buna göre ilk önce iletim hattındaki su kaçaklarını önlemek için çalışmalar başladı.

ASKİ’den peş peşe gelen su faturası müjdesi! Ankaralılar bu haberle adeta sevinçten çığlık atacak!

ASKİ abonelerini ilgilendiren yapılandırma müjdesi verilirken, son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2023 olduğu belirtildi. Ankaralılar bu haberle adeta sevinçten çığlık atacak! İşte ASKİ abonelerine ilişkin alınan yeni karar…

Altınbaş Pırlanta’da su yolu bilekliklerde yüzde 35’e varan indirim! İşte, Altınbaş Pırlanta 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Altınbaş Pırlanta’ pırlanta su yollarında yüzde 35’e varan indirim fırsatı. Zarif ve sade aksesuarlardan hoşlanan kadınların ilk tercihleri arasında bulunan su yolu bilekliklerde geçerli fırsatı kaçırmayın. İşte, Altınbaş Pırlanta su yolu bilekliklerde 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Pırlanta su yolu bilekliklerde yüzde 45’e varan indirim! 19 Eylül 2022 fiyat listesi…

Pırlanta su yolu bilekliklerde yüzde 45'e varan indirim başladı! Fiyatlar neredeyse yarıya indi. Görenler inanamadı. Peki, pırlanta su yolu bileklik fiyatları ne kadar? İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi…

Accor Grubu 2030'a kadar 130'dan fazla oteli faaliyete alacak!

Accor Lifestyle ve Eğlence CEO'su, Ennismore Eş CEO'su Gaurav Bhushan, gelecek 5 senede her şey dahil otel ağını 3 kat büyüteceklerine, 2030'a kadar da 130'dan fazla otelin faaliyette olmasını planladıklarına dikkat çekti.

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cevdet Caner'e yolsuzluk suçlaması!

Bir dönem Almanya ve Avusturya’da 2 milyar euroluk emlak iflası ile gündem olan Cevdet Caner Adler içinde spekülasyon yapmakla suçlanıyor. 

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

2018'den önce inşa edilen binalar için uyarı!

İZODER Başkanı Levent Gökçe, Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin Haziran 2018’de yürürlüğe girdiğini hatırlatarak “2018 öncesi yapılan binalar müteahhidin insafına ve bilincine kaldı. Şu anda yapı stokunun sadece yüzde 1.5’i su yalıtımına sahip ” dedi.

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, seçimden sonra Bahçelievler’deki oturduğu mütevazı evden önce Ulus’taki lüks bir siteye taşındı. Şimdi de kirası aylık 60 bin TL olan Boğaz manzaralı villaya taşınıyor.

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Polisan Holding’e CFO’su Ahmet Çağaşan Yılmaz oldu!

Polisan Holding’de, CFO’luk görevine 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Ahmet Çağaşan Yılmaz atandı.

çeşmede su sorunu yaşanacak mı Haberi

çeşmede su sorunu yaşanacak mı


Çeşme ilçesinde yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak ve ilçeyi susuz bırakmamak için İZSU Genel Müdürlüğü, 5 maddelik acil eylem planı hazırladı. Buna göre ilk önce iletim hattındaki su kaçaklarını önlemek için çalışmalar başladı. Su şebekesinin yenilenmesi, yeni kuyuların açılması, kuyu veya deniz suyunun arıtılması da masaya yatırılan önlem planları arasında yer alıyor. 


Kış nüfusu 40 bin olmasına karşın yaz aylarında 400 bine çıkan Çeşme’de kuyu sularının tuzlanması ve Vali Kutlu Aktaş Barajı’nın suyunun azalması nedeniyle baş gösteren susuzluk sorununa İZSU Genel Müdürlüğü el attı. Bütünşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına giren ilçede, su sıkıntısını tespit ederek hemen müdahale etmek için acil eylem planı oluşturuldu. Yaz aylarında ilçenin nüfusunun arttığına ve mevcut kaynakların su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığına dikkat...