30 / 04 / 2024

Çeşmeye gelen yabancı turist sayısı

Çeşmeye gelen yabancı turist sayısı

Türkiye'de iç turizmin en önemli merkezlerinden Çeşme, yeni sezona hazır. Bu yıl yabancı turist sayısında artışın beklendiği ilçede yatak sayısının yetersiz olması nedeniyle talepler karşılanamıyor.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Mini Clubman'in Eylül 2023 fiyatları şaşırttı! Clubman'e bu ay 1 lira bile zam gelmedi!

Geçtiğimiz aylarda peş peşe zam gelen Mini Clubman'in Eylül 2023 fiyatları, otomobil sahibi olmak isteyenleri şaşırttı. Peki Mini Clubman'in yeni fiyatları ne kadar oldu? İşte Clubman Eylül 2023 fiyatları...

Peş peşe zam gelen Mini Cabrio'ya bu ay zam yok! İşte Mini Cabrio son dakika Eylül 2023 fiyatları!

Geçtiğimiz aylarda peş peşe zam gelen Mini Cabrio'ya bu ay zam gelmedi. Peki Mini Cabrio'nun yeni fiyatları ne kadar oldu? İşte Mini Cabrio son dakika Eylül 2023 fiyatları...

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Opel Mokka-e'ye gelen 206 bin TL'lik zam resmen dudak uçuklattı! İşte Elektrikli Mokka'nın güncel fiyatları!

Opel Mokka-e'ye gelen 206 bin TL'lik zam resmen dudak uçuklattı. Peki Mokka-e'nin güncel fiyatları ne kadar oldu? İşte Elektrikli Mokka'nın güncel fiyatları...

Demir fiyatları ters köşe yaptı! Demir fiyatlarına çılgın zam geldi! Yer yerinden oynadı! 9 Mayıs 2023 demir fiyatları

Son dönemlerde peş peşe indirim gelen demir fiyatları bugün ters köşe yaptı. Demir fiyatlarına çılgın zam geldi. Yer yerinden oynadı. Demir fiyatları ne kadar oldu?  9 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Yükseköğrenim öğrencileri için 2023 yılı burs başvuruları başladı. Burs başvuru koşulları neler? Tarihi ne zaman?

Eğitim masrafları giderek katlanınca öğrenciler için burs ya da ek gelir olmadan eğitimini tamamlamak neredeyse hayal oldu. Özellikle ailelerinden uzakta eğitim almak için Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. İşte o öğrenciler için 2023 bu

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği’nce yapılan açıklamada, beyaz eşya fiyatlarında 2022 yılında yüzde 80 oranında artış gerçekleştiği bildirildi.

Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? Demir ve bakır hurda fiyatları kaç lira? 13 Aralık 2022 hurda fiyat listesi 

Güncel hurda fiyatları hurda işi ile ilgilenen kişiler tarafından merakla takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta peş peşe zam gelen hurda fiyatları bu hafta düşmeye başladı. Peki hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? 13 Aralık 2022 hurda fiyat listesi.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 18 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatları 18 Ekim 2022 Salı gününde indirim geldi. Geçtiğimiz hafta peş peşe zam gelen hurda fiyatları bu hafta düşmeye başladı. Peki demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? İşte 18 Ekim 2022 hurda fiyat listesi.

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  

Çeşmeye gelen yabancı turist sayısı Haberi

Çeşmeye gelen yabancı turist sayısı


Türkiye'de iç turizmin en önemli merkezlerinden Çeşme, yeni sezona hazır. Bu yıl yabancı turist sayısında artışın beklendiği ilçede yatak sayısının yetersiz olması nedeniyle talepler karşılanamıyor. Turizmciler, yatırımcıya yeni turizm alanları tahsis edilmesini istiyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, yaptığı açıklamada Türkiye'de özellikle gelir seviyesi yüksek kesimin tatil tercihlerinde birinci sırada yer alan Çeşme'nin bu yıl da yoğun bir sezona hazırlandığını ifade etti. "Yeni sezona heyecanla giriyoruz" diyen Öncel, göstergelerin, geçen yıllardan çok daha iyi bir sezon geçirileceğini gösterdiğini belirtti. Çeşme'nin bu yıl da adından sıkça söz ettireceğini ve iç turizmde liderliğini sürdüreceğini kaydeden Öncel, ilçede yapımı tamamlanan bir otelin hizmete girdiğini, Hollanda'dan bir seyahat acentesinin de 2 oteli kiraladığını söyledi. Öncel, Polonya, Almanya, İngiltere ve Rusya'dan...