05 / 05 / 2024

Çetin Barajı nerede

Çetin Barajı nerede

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Limak, inşaatı durdurulan Çetin Barajı'na talip oldu!

Limak Enerji, Norveçli Statkraft'ın 2011'de yapımına başlayıp geçen sene sonunda inşaatını durdurduğu Çetin Barajı'na talip oldu.

Nihat Özdemir'den Çetin Barajı açıklaması!

Limak, Norveçli Statkraft firmasının "Çetin Barajı'nı biz yapmayacağız, size satalım" teklifi üzerine masaya oturdu. "Önümüzdeki günlerde işi bitirebiliriz" ifadelerini kullanan Özdemir, "600-700 milyon dolarlık bir yatırım olacak" dedi.

Siirt Çetin Barajı ve HES projesi inşaatı durdurulmadı!

Norveçli Statkraft, Siirt'te yapımı süren 601 milyon euro yatırım tutarı olan 517 MW'lık Çetin Barajı ve HES projesi inşaatının bir bölümünün geçici olarak askıya alındığını, yatırımın tamamen durdurulmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.

Siirt'te Çetin Barajı inşaatında patlama!

Pervari ilçesindeki Çetin Barajı inşaatında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Olayda can kaybı yaşanmazken, patlamanın ardından çıkan yangında 4 iş makinesi yandı. İşte ayrıntılar...

Adana Belediye Evleri'nin maketleri hazır!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri sakinlerine "Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşüm projesi olacak" diye Halk Günü'nde müjde verdi. Çetin, "Kim, nerede oturacak daha şimdiden belli, gelin maketi görün" diye halka seslendi.

Anadolu’daki en eski baraj kalıntısı nerede?

Su, en başta gelen ihtiyacımız. Bu yüzden şehirler su kaynakları yakınına kurulurken, su ihtiyacının giderilmesi için de türlü yapılar inşa edilmiş. Anadolu’daki en eski baraj kalıntısı nerede?...

Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Siirt Pervari'ye kamulaştırma kararı!

Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesinin yapımı amacıyla Siirt Pervari ilçesine bağlı dört köy için belirlenen ada ve parsellerde kamulaştırma kararı alındı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Baraj doluluk oranı İstanbul 2014!

İstanbul'da mevcut toplam 10 adet baraj bulunuyor. Peki İstanbul barajları nerede? İstanbul 'da barajlar doldu mu? Barajların durumu nedir? İşte baraj doluluk oranı İstanbul 2014..

Statkraft, Türkiye'nin 3. hidroelektrik santralini inşa edecek!

Norveçli enerji kuruluşu Statkraft, Türkiyede Çetin Hidroelektrik santralini inşa etme kararı aldı. Yapılan açıklamaya göre, Dicle Nehrinin kollarından Botan Çayı üzerinde yer alacak Çetin Barajının 401 MW kurulu gücü ve büyük bir baraj gölü olacak

Statkraft Türkiyede Çetin Hidroelektrik Santrali'ni kuracak!

 Norveçli enerji kuruluşu Statkraft,Türkiyede Çetin Hidroelektrik santralini inşa etme kararı aldı. Dicle Nehrinin kollarından Botan Çayı üzerinde yer alacak Çetin Barajının 401 MW kurulu gücü ve büyük bir baraj gölü olacak

Limak Yatırım, Alkumru Barajı'nın açılışını yaptı!

Limak Yatırım, Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali 'nin açılış, çetin Hidroelektrik Santrali Proje başlatma ve kiralık Hidroelektrik santrali temel atma törenine katılan katılımcılara teşekkürlerini iletiyor...

Çetin Barajı nerede Haberi

Çetin Barajı nerede

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, inşaatı hızla devam eden Çetin Barajı'nın inşa edildiğinde silindirle sıkıştırılmış beton (RCC) tipine göre Avrupa'nın en büyük barajı olacağını kaydetti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamasında, Dicle Nehri'nin en büyük kolu olan Botan Çayı üzerinde bulunan barajda inşaat çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçeleri sınırları içinde yer alan Çetin Barajı ve hidroelektrik santralinin (HES), bittiğinde temelden 165 metre gövde yüksekliğinde ve RCC tipine göre Avrupa'nın en büyük barajı olacağını belirten Pakdemirli, şunları söyledi:

Tamamlandığında Avrupanın en büyüğü olacak

"Projenin inşaat çalışmaları 2011'de başladı. Baraj gövdesine günlük 15 bin 327 metreküp beton dökümü yapılıyor. Tamamlandığında gövde beton hacmi 4 milyon 726 bin 527 metreküp olacak. Gövde yüksekliği şu an 102 metreye...