04 / 05 / 2024

çevre bakanlığı enerji verimliliği projeleri

çevre bakanlığı enerji verimliliği projeleri

Binalarda enerji verimliliğinin artırılması için çalışmalar başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu proje kapsamında " yapı denetiminde enerji verimliliğinin sağlanması " konulu eğitim seminerleri düzenleyecek.

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

Türk Telekom, Kızılay ve bakanlıklarda 6 bin ve 10 bin lira maaşla çalışacak KPSS'siz personel alımı başladı!

Türk Telekom, Kızılay, Ticaret Bakanlığı, bankalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, personel alım ilanı yayımladı. Çalışmak isteyen kişilere 6 bin ve 10 bin lira arası maaş verilecek! Peki, hangi ilanlar var? Başvuru nasıl yapılır? Koşullar nelerdir? İşte tüm detayla

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Sinan Bilgili tarafından kuruldu.

Sabah Gazetesi'nin Sancaktepe'deki arsası için imar değişikliği!

Çevre Bakanlığı Sabah gazetesine ait tesislerin bulunduğu Sancaktepe'deki araziye ilişkin imar değişikliği yaptı.

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

İstanbul'da artık kule inşa edilemeyecek!

İstanbul'un tarihi silüetini bozan ve trafikteki keşmekeş yanında hızla betonlaşmayı getiren çok katlı binalar dönemi kapandı. Çevre Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle artık dikey yapılaşma tarih oluyor.

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Özel Pendik Birikim Koleji'nin inşaatı için özel plan!

Pendik'te yer alan Birikim Koleji'nin inşaatına Çevre Bakanlığı tarafından özel plan düzenlendi. Bodrumlar emsal dışı bırakılarak, okulun inşaat alanı 5 katına çıkartıldı.

çevre bakanlığı enerji verimliliği projeleri Haberi

çevre bakanlığı enerji verimliliği projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında "yapı denetiminde enerji verimliliğinin sağlanması" konulu eğitim seminerleri düzenleyecek.


Eğitim seminerleri Yapı İşleri, Mesleki Hizmetler ile Yenilenebilir Enerji genel müdürlükleriyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle düzenlenecek.

Seminerler, yarın Ankara'da, 19 Haziran'da İzmir'de, 24 Haziran'da Erzurum'da ve 26 Haziran'da da İstanbul'da yapılacak.

Eğitimlere, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere kamu kurumları, il ve ilçe belediyeler, yapı denetim firmaları ve organize sanayi bölgelerinin ilgili personeliyle yapı denetim sürecinde görev alan sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılması bekleniyor.

Binalarda enerji verimliliği temel prensipleriyle Avrupa ve Türkiye'den uygulama örneklerinin anlatılacağı seminerde, "Yeni Binalarda Enerji Verimliliği Proje Kontrol Formu ve Açıklama Kılavuzu" da...