23 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı Teftiş tüzüğü

Çevre Bakanlığı Teftiş tüzüğü

Çevre Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğü, 29 Nisan 1992 tarihinde 21213 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevre Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğü kapsamında; Teftiş Kurulunun kuruluş ve görevlerine ilişkin esaslara yer veriliyor...

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Ortahisar Belediyesi kentsel dönüşüme giriyor!

Ortahisar Belediyesi'ne devredilecek, sonrasında Çevre Bakanlığının da desteği ile yeni dönüşüm projelerine başlanacak.

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Metruk binalara sıkı takip!

İçişleri ve Çevre Bakanlıkları uyuşturucu bağımlılarının kullandığı metruk binalar için çalışmalara başladı. Belediye başkanlarını bu konuda uyaran Bakan Soylu, metruk binaların tespit etmelerini istedi.

Yeni otopark yönetmeliği taslağı hazırlandı!

Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği taslağı tamamlandı. Yeni yönetmeliğe göre, her daireye bir otopark zorunlu hale gelecek.

Sabah Gazetesi'nin Sancaktepe'deki arsası için imar değişikliği!

Çevre Bakanlığı Sabah gazetesine ait tesislerin bulunduğu Sancaktepe'deki araziye ilişkin imar değişikliği yaptı.

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

İstanbul'da artık kule inşa edilemeyecek!

İstanbul'un tarihi silüetini bozan ve trafikteki keşmekeş yanında hızla betonlaşmayı getiren çok katlı binalar dönemi kapandı. Çevre Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle artık dikey yapılaşma tarih oluyor.

Çevre Bakanlığı Teftiş tüzüğü Haberi

Çevre Bakanlığı Teftiş tüzüğü

ÇEVRE BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU TÜZÜĞÜ!


    Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No: 27/03/1992 - 92/2902

    Dayandığı KHK Tarihi - No: 09/08/1991 - 443

    Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No: 29/04/1992 - 21213


    BİRİNCİ BÖLÜM : KAPSAM, DEYİMLER VE KURULUŞ

    KAPSAM


    Madde 1 - Çevre Bakanlığı Teftiş Kurulunun kuruluş ve görevleriyle Teftiş Kurulu Başkanının, müfettiş ve müfettiş yardımcılarının atanmaları, görev, yetki ve sorumlulukları, denetlenenlerin yükümlülükleri, Teftiş Kuruluyla müfettiş ve müfettiş yardımcılarının çalışma usul ve esasları bu Tüzükte gösterilmiştir.


    DEYİMLER


    Madde 2 - Bu Tüzükte geçen;


    Bakanlık : Çevre Bakanlığı,


    Bakan : Çevre Bakanı,


    Teftiş Kurulu veya Kurul : Çevre Bakanlığı, Teftiş Kurulu,


    Kurul Başkanı veya Başkan : Çevre Bakanlığı...