28 / 04 / 2024

çevre cezası neden kesilir

çevre cezası neden kesilir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında çevre mevzuatına uygun çalışmayan tesislere toplam 92 milyon 764 bin liralık idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Kentsel dönüşümde kritik karar: Dönüşümü engelleyenlere para cezası uygulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz ay başlanan Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şürası'nda 107 öneri gündeme geldi. Öneriler arasında kentsel dönüşümü engelleyenlere para cezası yer alıyor. İşte detaylar...

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Milli Emlak'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanması mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Maliye Bakanlığından ayrılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmasının personel üzerinde neden olduğu mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası!

Katıldığı canlı yayında sorulara yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bundan imar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası çarptırılacağını söyledi...

İmar barışı milat olsun, hapis cezası gelsin!

İmar barışının gelmesi ile sorunların çözüme kavuşacağını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, “Bundan sonra yapan, yaptıran, göz yuman için hapis cezasına kadar tedbirler tartışılmalı” diye konuştu. 

Evde gürültü yapmanın cezası 2018 ne kadar?

Evde gürültü yapmanın cezası 2018, Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ ile açıklandı..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

2017 yılına ait emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Bugün içerisinde ödeme yapmayan vergi mükelleflerini vergi cezası bekliyor..

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Mehmet Kocadon'a imar kirliliğine neden olduğu için 15 ay hapis cezası!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çevre kanunu para cezası 2016!

Çevre kanununun 20. maddesinin k bendi uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, 27 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte çevre kanunu para cezası 2016..

çevre cezası neden kesilir Haberi

çevre cezası neden kesilir

ÇED yönetmeliğinin AB ile uyumlu hale getirildiğini belirten Bakan Güllüce, kamuoyunda ÇED yönetmeliği hakkında yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “AVM ve HES’lerin ÇED’den muaf olduğu iddiası doğru değil” dedi.


Bakanlık olarak 2014 yılında yatırım bedeli toplamda 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verdiklerini açıklayan Güllüce, proje bedeli 25 milyar TL olan 130 faaliyet için ise mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verdiklerini söyledi.


Bakan Güllüce, “130 faaliyete iade ve iptal kararı verildi, yani burada her başvurunun olumlu sonuçlanmadığı iadelerinde azımsanmayacak kadar çok olduğu, bu da ÇED komisyonu tarafından sıkı bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu göstermektedir” diye konuştu.


“2014’de 43 bin çevre denetimi gerçekleştirildi”


2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan İdris Güllüce, şunları söyledi: “Geçen yıla oranla...