27 / 07 / 2024

çevre dostu enerji küresel ısınma önlemi

çevre dostu enerji küresel ısınma önlemi

Dünya genelinde artan emisyon gazlarına rağmen küresel ısınmayı sınırlandırmak için hala bir şans olduğunu dikkat çeken Dünya İklim Konseyi, yeni hazırladığı raporu Berlin’de kamuoyuna sundu...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Suzuki Vitara Hibrit fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modelinin yeni fiyatlarını sonunda açıkladı. Peki, Suzuki Vitara Hibrit fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Suzuki Vitara Hibrit' devasa zam geldi! İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modeline zam yapma kararı aldı. Yeni fiyatlar bugün açıklandı ve araçların fiyatlarına 207 bin TL'ye varan zam yapıldı. Suzuki Vitara Hybrid'in fiyatı ne kadar? İşte 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Suzuki Vitara Hibrit modeline 135 bin TL'lik zam! İşte 12 Haziran 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modeline zam yapma kararı aldı. Yeni fiyatlar bugün açıklandı ve araçların fiyatlarına 135 bin TL'ye varan zam yapıldı. Ayrıca, 2023 model yılı için düşük faizli kredi fırsatı da sunuluyor.

Sadece 325 bin TL'ye 2+1 ev fırsatı! 3+1'ler ise 417 bin TL'den başlıyor! İşte tek tek prefabrik ev fiyatları...

Prefabrik evler, modern inşaat teknolojileriyle üretilen, fabrikada önceden üretilmiş ve daha sonra montajı yapılan konutlardır. Depreme dayanıklı olmaları, enerji verimliliği sağlamaları ve çevre dostu yapılarıyla dikkat çekmektedir.

Volvo S90 Recharge 2023 fiyat listesi: Lüks ve çevre dostu bir otomobil

Volvo S90 Recharge 2023 Mayıs ayı fiyat listesi açıklandı. Peki lüks ve çevre dostu olarak adlandırılan Volvo S90 Recharge fiyatı ne kadar oldu? İşte Volvo S90 Recharge 2023 fiyat listesi...

Gaz mı? Elektrik mi? Hangisi daha çevre dostu?

25 ülkede gazlı ve elektrikli pişirme ve ısıtmanın neden olduğu karbon emisyonlarının analizi, iklim dostu olduğunu gösterdi.

Korkmaz'dan çevre dostu tencere; Casterra... İşte 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

Çok az yağ ile lezzetli yemekler pişirmeye yardımcı olan Korkmaz’ın yeni tenceresi Casterra çevre dostu teknolojilerle üretildi. Peki Korkmaz Casterra kaç TL'den satışa çıktı? Korkmaz Casterra'nın fiyatı ne kadar? İşte Korkmaz Casterra, 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Çevre dostu Vespa Primavera 150 15 Ekim 2022 fiyat listesi!

Çevre dostu Vespa Primavera 150 fiyatları yeni bir Vespa sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Vespa Primavera 150 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Binalar enerji verimli ve çevre dostu inşa edilmeli!

Avrupa Komisyonu’nun Yeşil Mutabakat kapsamında uygulanacak düzenlemelere ve emisyon hedeflerine ilişkin konuşan İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, binalarda yalıtımla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Ytong'tan sağlıklı ve konforlu bina tasarımları!

Evde daha fazla zaman geçirdiğimiz bu süreçte, içinde konforlu ve güvende hissettiğimiz, sağlıklı ve dengeli bir yaşam ortamı sağlayan konutların önemi bir kez daha fark edildi. Çevre ve enerji dostu, nefes alan, hafif yapı malzemeleriyle Ytong, sağlıklı ve güvenli konutlar inşa ediyor.

çevre dostu enerji küresel ısınma önlemi Haberi

çevre dostu enerji küresel ısınma önlemi


Dünya İklim Konseyi yeni açıkladığı raporda küresel ısınmanın önüne geçilmesi için uyarılarda bulundu. Raporda enerji dönüşümünün sanıldığı kadar pahalı olmadığı belirtiliyor.


Dünya genelinde artan emisyon gazlarına rağmen küresel ısınmayı sınırlandırmak için hala bir şans olduğunu dikkat çeken Dünya İklim Konseyi, yeni hazırladığı raporu Berlin’de kamuoyuna sundu.


Raporda hızlı bir şekilde fosil enerji kaynaklarından vazgeçilmesini tavsiye eden bilim insanları, kömür, doğalgaz ve petrol yerine çevre dostu enerjilere yatırım yapılmasını istedi.


Bunun düşünüldüğü gibi pahalı bir girişim olmadığını belirten uzmanlardan Ottmar Edenhofer, “Yeryüzünü kurtarmak dünyaya mal olmuyor“ diye konuştu.


Raporda yer verilen hesaplamaya göre, yılda yüzde 1,6 ila 3 oranındaki bir büyüme, alınan iklim koruma önlemleri sonucu sadece yüzde 0,06 oranında gerileyecek.


Uzmanlar, iklimin korunması nedeniyle ülke ekonomisinin zayıflamasından endişe eden politikacıların bu şekilde ikna edilebileceğine...