28 / 04 / 2024

Çevre dostu yapılar

Çevre dostu yapılar

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Sadece 325 bin TL'ye 2+1 ev fırsatı! 3+1'ler ise 417 bin TL'den başlıyor! İşte tek tek prefabrik ev fiyatları...

Prefabrik evler, modern inşaat teknolojileriyle üretilen, fabrikada önceden üretilmiş ve daha sonra montajı yapılan konutlardır. Depreme dayanıklı olmaları, enerji verimliliği sağlamaları ve çevre dostu yapılarıyla dikkat çekmektedir.

2+1, 3+1 ve 4+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evler ne kadar 2023? 3 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin dikkat çekici özellikleri arasında düşük maliyetleri, kısa kurulum süreleri ve çevre dostu yapıları bulunmaktadır. Bu nedenle, prefabrik ev fiyatları yakından takip edilmektedir. Peki, 2+1, 3+1, 4+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 3 Nisan 2023 fiyat listesi...

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Edirne'deki kamu yapılarında afetlere karşı önlem alınıyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin Öztürk yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının planlamasıyla kamu yapılarında afetlere karşı önlemler alındığını dile getirdi.

Ordu'da riskli yapılar 3 ay içerisinde yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu genelinde bulunan riski yapıların yıkımlarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Yapıların deprem güvenliğini artıran kompozit malzeme geliştirildi!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin yer aldığı kompozit malzemeyle yapıların deprem güvenliğinin artırılması planlanıyor.

Çevre dostu yapılar Haberi

Çevre dostu yapılar

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklama yaptı. Açıklamasında “Gelecekte çevre dostu, enerji verimli, sürdürülebilir binalar, ülkelerin en önemli gündemi olacak. Ülkemizde tüketilen toplam enerjinin yaklaşık %31 gibi büyük bir kısmı binalarda kullanılıyor. Oysa binalarda enerji verimliliğini artırıp, enerji ithalatını ve sera gazı salımını azaltarak, ekonomiye ve çevreye katkı sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliğinin artırılmasının büyük öneme sahip olduğundan bahseden Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye enerjide büyük oranda dışa bağımlı. Toplam enerji tüketiminin sadece %25’i yerli kaynaklardan, %75’i doğalgaz, petrol gibi ithalata dayalı fosil yakıtlardan karşılanıyor. Ülkemizde tüketilen toplam enerjinin yaklaşık %31’i ise binalarda kullanılıyor. Oysa binalarda enerji...