05 / 05 / 2024

Çevre Etki Değerlendirme yönetmeliği

Çevre Etki Değerlendirme yönetmeliği

Yeni ÇED yönetmeliği tartışma yarattı. Yönetmelik, AVM’lerden hastanelere, konut inşaatından HES’lere kadar birçok alanı ilgilendiren muafiyetler içeriyor. “Çevreye olumsuz etki yapar” diyen de var, “Refahı arttıracak” diyen de.

İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı!

İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı

Kanal İstanbul’da ÇED süreci tamamlanmadan planlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak “Yenişehir”i İstanbul’un anayasası kabul edilen Çevre Düzeni Planı’na işledi. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Sosyal Etki Değerlendirme nedir?

Sosyal Etki Değerlendirme (SED) raporlarının kentsel dönüşümde zorunlu olması için kanun teklifi verildi. Peki, Sosyal Etki Değerlendirme nedir?

Eremtaş Gayrimenkul Değerlendirme ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eremtaş Gayrimenkul Değerlendirme ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 3 milyon 150 bin TL sermaye ile bugün Yasin Selami Erdoğan tarafından kuruldu. 

Müteahhitlik karnelerinin 2017 yılı değerlendirme kat sayıları belli oldu!

Müteahhitlik karnelerinin 2017 yılı değerlendirme kat sayıları açıklandı. Müteahhitlik karneleri değerlendirme kat sayıları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

KDV İadelerini Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ankara OECD Eğitim Merkezi'nde iki günlük KDV İadelerini Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme nedir?

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme nedir?

Stratejik çevresel değerlendirme yönetmeliği!

Stratejik çevresel değerlendirme yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında düzenlenen esaslar..

Tekirdağ İmar ve Şehircilik'ten değerlendirme toplantısı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, daire başkanlıkları ile değerlendirme toplantılarına son sürat devam ediyor.

Tekirdağ Etüd Proje Başkanlığı'ndan değerlendirme toplantısı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2017 yılı için planlanan çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Etüd Proje Daire Başkanlığı ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre Etki Değerlendirme yönetmeliği Haberi

Çevre Etki Değerlendirme yönetmeliği


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliğinde yaptığı değişiklik tartışma konusu oldu. Yönetmelik, AVM’lerden hastanelere, konut inşaatından HES’lere kadar birçok alanı ilgilendiren muafiyetler içeriyor. “Çevreye olumsuz etki yapar” diyen de var, “Refahı arttıracak” diyen de.


TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI: ‘Sağlıklı çevre hakkımız engellenemez’


“Yok olan doğal kaynakların insanın hayatını sürdürmesini olanaksız hale getirdiğini gören insanlık, İnsan Hakları Sözleşmesi’nin imzalanmasına öncülük etmiştir. Ülkemizde ise en temel insan haklarının geliştirilmesi bir yana korunmasına ilişkin dahi tümüyle geriye gittiğimiz bir gerçek. Bugün ülke kaynaklarının talanı savaş yoluyla değil, insan haklarını koruma adı altında çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle yapılıyor. Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımız yönetmeliklerle engellenemez. Yeni Türkiye’nin ÇED Yönetmeliği, Anayasa Mahkemesi de olsa iktidara hiçbir yargı kararının dur diyemeyeceğinin, iktidarın...