02 / 05 / 2024

Çevre Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği tam metni

Çevre Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği tam metni

Çevre Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği, 3 Ekim 2013 Perşembe günü 28784 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları düzenleniyor...

Muğla Marmaris'te 4.3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 10.55’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremden sonra ekiplerin saha çalışmasına başladığını söyledi.

SON DAKİKA! Malatya’da 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, saat 01.32’de Malatya’da 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

SON DAKİKA! 4.4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Malatya’da 4.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 03.39’da yaşanan deprem, çevre illerden de hissedildi.

Son dakika! 4.4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

6 Şubat deprem felaketinin ardından tam 8 ay geçmesine rağmen bölgede halen irili ufaklı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak, AFAD’dan alınan verilere göre, Malatya’da 4.4 şiddetinde deprem oldu. Meydana gelen deprem, çevre illerden de hissedildi.

Malatya'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi

Son dakika haberine göre Malatya'da çevre illerden de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin kaç şiddetinde olduğu henüz bilinmiyor.

Son dakika! Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde de hissedildi!

Adana'da sabah saatlerinde 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika durum değerlendirmesi yaptı.

DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin alım gücünün olağanüstü düştüğünün altını çizerek, asgari ücret değerlendirmesi yaptı.

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bu hikaye henüz bitmedi' diyerek asgari ücret ve emeklilere zam değerlendirmesi yaptı. Ekonomideki son verileri paylaşan Vedat Bilgin, 1 milyon 400 bin emekli başta asgari ücretle ev geçindiren milyonları ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'daki adımlar ÇED raporu doğrultusunda atılacak!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'daki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun, 200 bilim insanının desteğiyle hazırlandığını söyledi.

Çevre Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği tam metni Haberi

Çevre Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği tam metni

YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik;


a) Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ile Proje Tanıtım Dosyasının hangi tür projeler için isteneceği ve içereceği konuları,


b) Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde uyulacak idari ve teknik usul ve esasları,


c) Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamına giren projelerin izlenmesi ve denetlenmesini,


ç) Çevresel Etki Değerlendirmesi sisteminin, çevre yönetiminde etkin ve yaygın biçimde uygulanabilmesi ve kurumsal yapısının güçlendirilmesi için gerekli eğitim çalışmalarını,


kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar ve kısaltmalar


MADDE 4 – (1) Bu...