02 / 05 / 2024

çevre izni ücretleri

çevre izni ücretleri

Geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisansının verilmesi, yenilenmesi ve güncellenmesi için ödenecek bedel ve tarifeler her yıl Bakanlık tarafından belirleniyor. İşte, çevre ve izin belge bedeli 2014!

Çevre temizlik vergisi 2021!

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2021 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar?

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Çevre ve temizlik vergisi 2020!

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2020 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2019 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar?

Mehmet Özhaseki: ÇED kararları inşaat izni değildir!

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

Çevre temizlik vergisi 1. taksiti 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her sene ödenen çevre temizlik vergisi 2017 yılının 1. taksit ödemeleri 20 gün sonra başlıyor. İşte vergi ücretleri ve ödeme şekilleri..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli tespit ücreti 2016'da ne kadar oldu? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016..

Merter Şehir Parkı çevresindeki arazilere imar izni yok!

Birçok inşaat firmasının iştahını kabartan ve Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan araziyi şehir parkı yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre arazilere de imar izni vermiyor.

Ankara OSB arıtma tesisi Ağustos'ta açılacak!

Ankara Arıtma tesisi yakın tarihte çevre izni alınarak Ağustos 2015'te arıtma tesisinin resmi açılışının yapılması planlanmaktadır. Tesis sayesinde Trabzon OSB'de sanayi ve evsel atık sorunu tümden ortadan kalkacak.

İzmir Çiçekliköy'de 4 katlı yapılaşma izni verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

İzmir Çiçekliköy 1. derece sit alanına 4 kata kadar yapılaşma izni verildi!

Çiçekliköy girişindeki birinci derece SİT alanında imar değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplam 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Şişli'deki otoparka otel izni!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında zaman zaman sürtüşmeye neden olan plan değişikliklerinde son sözü bakanlık söyledi. Şişli’de otoparka otel izni verildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine denetim aracı dağıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve taşra teşkilatı 1150 çevre personeli ile çevre izni, ÇED ve çevre denetimleri konularında çevrenin korunması amacıyla gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

çevre izni ücretleri Haberi

çevre izni ücretleri

Çevre ve izin belge bedeli 2014!

Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini kapsayan izin olarak ifade ediliyor. 


Çevre izin belgesi başvuruları, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılıyor.


Çevre izin belgesi beş yıl süre ile geçerli kabul ediliyor. Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından...