03 / 05 / 2024

Çevre Kanunu para cezası

Çevre Kanunu para cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

Gürültü yapan konutlara para cezası geliyor!

Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezaları, 1 Ocak 2015 itibarıyla arttırılacak. Buna göre, umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere uygulanan para cezası, yeni yılla birlikte 186 TL olacak. Gürültü yapan konutlara 770 TL idari ceza uygulanacak..

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

7410 Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunun Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı şartları yeniden düzenlendi. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020...

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında düzenleme yapıldı. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019..

2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenleme yapıldı. Buna göre, 2019'da kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre düzeni planları ne olacak?

10 Aralık'ta yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında çevre düzeni planlarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Peki, çevre düzeni planları ne olacak?

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu para cezası Haberi

Çevre Kanunu para cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 


Tebliğde, Maliye Bakanlığı tarafından 2014 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 10,11 olarak tespit edildiği hatırlatılarak, bu kapsamda 2872 sayılı Çevre Kanununun 20'inci maddesinde yer alan para cezalarının 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yeniden belirlenen miktarlarda uygulanacağı kaydedildi. 


Buna göre,  emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan 500 TL'lik idari para cezası, 1 Ocak 2015 itibarıyla 963 TL olacak. Yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri için kesilen bin TL'lik idari para cezası da bu tarihten itibaren bin 932 TL olarak uygulanacak. 


Hava kirliliği yönünden önemli etkileri nedeniyle kurulması ve işletilmesi yönetmelikle izne tabi tutulan tesisleri yetkili makamlardan izin...