29 / 04 / 2024

çevre kirletene ceza

çevre kirletene ceza

Çevre ve şehircilik Bakanlığı çevreyi kirletenlere toplamda 1 milyon 650 bin liralık ceza kesti...

Bakan Özhaseki araç sürücülerini uyardı! Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, milyonlarca sürücüler için denetimlerin başladığını belirterek uyardı. Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza geliyor...

Bunu yaptırmayan resmen yandı! Tam 6 bin 275 TL ceza kesiliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada milyonlarca sürücü için denetimlerin başladığını belirterek, Trafikte ceza yağdıran o denetimler ile ilgili bilgi verdi. İşte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

İBB'den kaçak hafriyat dökümüne ceza!

Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü İstanbul'da 14 resmi hafriyat sahasından 7’sinin kapasitesi doldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma Müdürlüğü, kaçak döküme verilen ceza oranlarını açıkladı.

Haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 30 Kasım 2015 Pazartesi itibariyle sona eriyor. İşte mükelleflerin ceza ile karşılamaması için haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler..

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge!

Taşınmaz malların el değiştirilmesi halinde belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Aksi halde bazı vergiler için ceza uygulanıyor. Söz konusu emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi cezaları hakkında özelge bulunuyor. İşte özelge metni..

2015'in ilk 6 ayında 20 bin 354 tesise çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 2015 yılı ilk altı ayı Çevre Denetim rakamlarını ve denetimler sonucunda kesilen ceza miktarlarını açıkladı.

Trabzon'da çevreyi kirletene ceza!

Trabzon'da kentsel dönüşüm uygulamaları ile çevre mevzuatları kapsamında yürütülen izin ve lisans işlemlerine ilişkin olarak Trabzon Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü' nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Karadeniz'de çevre kirliliğine büyük ceza!

Trabzon'da kentsel dönüşüm uygulamaları ile çevre mevzuattan kapsamında yürütülen izin ve de lisans işlemlerine ilişkin olarak Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdiirlüğü'nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Komşu gürültüsüne ceza var mı?

2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, 28 Aralık 2014 tarihinde 29219 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, komşu gürültüsüne ceza var mı?

Kalitesiz demir toplanacak üretene de ceza verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Pazartesi Türkiye genelinde demir ve çeliğin kontrollerini yapacağız. Standartları sağlamayan bütün demirleri toplatacağız" dedi.Kalitesiz demir toplanacak üretene de ceza verilecek.

En fazla çevre cezası Ege’ye kesildi!

Çevre Şehircilik ve Tapu hattı ALO 181’e gelen ihbar ve şikâyetler neticesinde, şikâyete konu olan işletmelere toplam 1 milyon 67 bin 693 TL tutarında ceza kesildi.

çevre kirletene ceza Haberi

çevre kirletene ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile çevre denetimlerini aralıksız sürdüren Bakanlık, İstanbul’da hava, trafik, gürültü, su ve tehlikeli atık kirliliği yaratan firmalara yılın ilk altı ayında 1 milyon 650 bin lira ceza kesti. 92 ayrı denetim gerçekleştiren Bakanlığın 6 ayda kestiği ceza miktarı, geçen yılın toplamına eşit.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Kanunu’na ilişkin ilk altı aylık periyotta toplam 92 farklı denetimde 1 milyon 646 bin 609 liralık cezai işlem uyguladı. Bakanlık, Çevre Kanunu’na ve İlgili Yönetmeliklere uymadığı gerekçesiyle bir önceki sene işletmelere toplamda 1 milyon 721 bin 176 liralık ceza keserken, bu rakama 2013’ün ilk yarısında ulaşıldı. 


En büyük ceza taahhüt ihlali yapanlara


Çevre Kanunu’nca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmeliğe aykırı davrandıkları gerekçesiyle 32 farklı denetimde 766...