10 / 05 / 2024

Bunu yaptırmayan resmen yandı! Tam 6 bin 275 TL ceza kesiliyor! 

Bunu yaptırmayan resmen yandı! Tam 6 bin 275 TL ceza kesiliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada milyonlarca sürücü için denetimlerin başladığını belirterek, Trafikte ceza yağdıran o denetimler ile ilgili bilgi verdi. İşte detaylar...



 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, milyonlarca sürücü için denetimlerin başladığını açıklayarak, önemli bilgiler verdi. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şuana kadar 1 milyon sürücüye ceza uygulandığına değinen Bakan Özhaseki, uygulamanın devam edeceğine değindi. İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren ve trafikte ceza yağdıran o denetimler...

Karar'da yer alan habere göre, trafikteki araçlardan kaynaklanan hava kirliliğini engellemek amacıyla bütün Türkiye'de başlatılmış olan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulamasıyla  egzoz muayenesi denetimi sağlanıyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu denetimlerde egzoz muayenesini ihmal ettiği belirlenmiş olan araçlara da idari yaptırım uygulanıyor. Yine paylaşılan bilgilere göre bakanlık tarafından uygulanan EGEDES sistemi ile egzoz muayenesini aksatmış olan sürücüler, trafiğin akışını bozmadan tespit ediliyor.

Bunu yaptırmayan resmen yandı! Tam 6 bin 275 TL ceza kesiliyor! 

TAM 1 MİLYON ARACA İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI

Konu ile ilgili bazı bilgiler veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, temiz bir hava, sağlıklı bir dünya için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES'i 81 kentte uygulamayı sürdürdüklerini belirterek, EGEDES ile trafikten kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek amacıyla egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçları trafikte tespit ettiklerini söyledi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamasında yaptıkları denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık olarak 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını belirterek,  "Evlatlarımızın emaneti ortak evimiz dünyamızı daha yeşil, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir hale getireceğiz." dedi.

Bunu yaptırmayan resmen yandı! Tam 6 bin 275 TL ceza kesiliyor! 

CEZASI 6 BİN 275 TÜRK LİRASI

Yine paylaşılan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege de denetim etkinliğiyle verimliliği artırmak, ulaşım kaynaklı emisyonları en azama indirmek amacıyla EGEDES projesini sürdürdüklerini dile getirdi.

Aracın üzerinde yer alan plaka tanıma cihazı ile trafikte sabit veya seyir halinde olan araçların plakalarını okuduklarını ve egzoz emisyon ölçümü olmayan araçlara idari yaptırım uyguladıklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege şöyle konuştu:

"Bu yıl için egzoz emisyon ölçümünü yaptırmamanın idari para cezası 6 bin 275 Türk Lirası. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında son bir sene içerisinde yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü olmadan trafikte seyrettiğini tespit ettik. Araç sahiplerinden insan sağlığını düşünerek egzoz emisyon ölçümleri konusunda gerekli hassasiyetlerini göstermelerini bekliyoruz. Ayrıca herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamak için de söz konusu ölçüm sürelerini e-Devlet üzerinden takip etmelerini de tavsiye ediyoruz." dedi.

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Asgari ücret resmen buhar oldu! Temmuz ayından bugüne tamı tamına 2 bin 125 TL değer kaybetti!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!


Geri Dön