03 / 05 / 2024

çevre kirliliği için yapılması gerekenler

çevre kirliliği için yapılması gerekenler

Kirliliğe dikkat çekmek için Bodrum'da 20 bin kapakla balık maketi yapıldı. Çevre kirliliğine dikkati çekmek için 20 bin pet şişe kapağı kullanılarak yapılan maket, bir saatte tamamlandı.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

ÖSYM, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sözleşmeli kadroları için tercih alacak!

ÖSYM tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan bugünden itibaren 7 Ekim tarihine kadar tercih alınacak.

Kanal İstanbul için hazırlanan çevre düzeni planı yargıya taşındı!

TMMOB'a bağlı 10 meslek odası, Kanal İstanbul projesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, “6306 Sayılı Kanun’un ilgili maddesi gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tanımlana

Malatya Kuzey Çevre Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Malatya'da yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Sıfırdan Başlayalım Çevre Eğitim Merkezi için çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi içerisinde kurulması planlanan "Sıfırdan Başlayalım Çevre Eğitim Merkezi" için çalışmalara hızla devam ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına personel alımı için tercihler başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirmeler için adaylardan tercihler alınıyor.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Alarko, Bükreş birinci etap çevre yolu için imza attı!

Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak birinci etap çevre yolu için 175 milyon avro harcanacak

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.

çevre kirliliği için yapılması gerekenler Haberi

çevre kirliliği için yapılması gerekenler

Bodrum'da çevre kirliliğine dikkati çekmek için 20 bin pet şişe kapağı ile balık maketi yapıldı.


Yönetmen Harun Özakıncı'nın öncülüğünde bir grup, ülke genelinde atık pet şişelerin kırmızı, mavi ve yeşil kapaklarını toplayıp Kabakum Plajı'na getirdi.


Vatandaşların görebileceği bir noktada kumsala ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak'ın yardımıyla balık resmi çizen grup, daha sonra resmi kapaklarla maket haline getirdi. Yaklaşık 20 bin pet şişe kapağının kullanıldığı maket, bir saatte tamamlandı.


Harun Özakıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre kirliliğine işaret etmek için Bodrum'da "İnaf Gari" adında film çekeceklerini söyledi. 


Filmde kullanmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından atıkların toplandığını belirten Özakıncı, şöyle konuştu:


"Türkiye'nin birçok bölgesinde toplanan atıklar Bodrum'a getirilerek burada biriktiriliyor. Toplanan atıklardan balık, karga, şahin, zürafa gibi birçok hayvanın maketi yapılacak. Bu kapsamda ilk maketimizi yaptık. Pet...