21 / 05 / 2024

çevre kirliliğine nasıl engel olunur

çevre kirliliğine nasıl engel olunur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Çevre kirliliğine vize koyma imkanı yoktur. Bir yerde yapılan hava kirliliği, atıklar için tesisin yapılmaması, bir denizin kirletilmesi Akdeniz havzasında kıyısı bulunan 20 ülkeyi ilgilendirmektedir.” dedi..

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Doğalgaz yardım desteğine nasıl başvurulur? Doğalgaz yardımı elden alınır mı? İşte detaylar!

Doğalgaz yardımına dair vatandaşlar pek çok sorular sormaktadır. Onlardan biri de doğalgaz yardım desteğine nasıl başvuru yapıldığı olmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Hazine arazilerinin çiftçilere kiraya verileceğini açıklamıştı. Peki, Hazine arazileri çiftçilere nasıl kiralanacak?

Çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

7143 sayılı Kanun çerçevesinde çevre temizlik vergisi borcu da yapılandırılabiliyor. Peki, bu kapsamda çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Şehirlerin güvenliği için metruk binalar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda, suç örgütlerinin yuvalandığı, aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. 

İmar barışından kim nasıl faydalanacak?

İmar barışında gözler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çevrildi.Vatandaş ilk adım olarak yapı kayıt formu dolduracak. Peki imar barışından kim nasıl faydalanacak?

Çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir?

1 Kasım itibari ile başlayan ve 30 Kasım'da sona erecek olan çevre temizlik vergisi nereden ve nasıl ödenir? Kimler vergi mükellefi olur?

Çevre düzenlemesi nasıl yapılır?

Apartman ve site gibi toplu yaşamların sürdürülüğü alanlarda çevre düzenlemesi nasıl yapılır? Hangi çevre düzenlemeleri yapılabilir? Bunun için tüm kat maliklerinin onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

Binalara kot nasıl verilir 2017?

İmar yönetmeliğine göre parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilebiliyor. Peki, binalara kot nasıl verilir 2017?

5 soruda çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenen çevre temizlik vergisi, belli gayrimenkuller için, belli kimselerden tahsil ediliyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir?

8 soruda bir dairenin maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. Peki, bir dairenin maliyeti nasıl hesaplanır? 2018'de ortalama bir dairenin maliyeti ne kadar olacak?

çevre kirliliğine nasıl engel olunur Haberi

çevre kirliliğine nasıl engel olunur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevre kirliliğinin bir ülkenin tek başına aldığı tedbirlerle çözülebilecek bir sorun olmadığını söyledi. Bayraktar, “Çevre kirliliğine vize koyma imkanı yoktur. Bir yerde yapılan hava kirliliği, atıklar için tesisin yapılmaması, bir denizin kirletilmesi Akdeniz havzasında kıyısı bulunan 20 ülkeyi ilgilendirmektedir.” dedi.


Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi çerçevesinde ‘18. Taraf Ülkeler Toplantısı’ İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Israil Çevre Bakanı Amir Peretz, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Icra Direktörü Yardımcısı İbrahim Thiaw, Malta Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Leo Maria Brincat, Hırvatistan Çevre ve Doğanın Korunması Bakanı Mihael Zmajlovic ve çok sayıda ülke temsilcisi katıldı.


Toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, Akdeniz'in dünyanın en önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi. Coğrafi konum...