21 / 05 / 2024

çevre kirliliğini önleme yöntemleri

çevre kirliliğini önleme yöntemleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Çevre kirliliğine vize koyma imkanı yoktur. Bir yerde yapılan hava kirliliği, atıklar için tesisin yapılmaması, bir denizin kirletilmesi Akdeniz havzasında kıyısı bulunan 20 ülkeyi ilgilendirmektedir.” dedi..

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çağrısı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çevre kirliliğini gündeminde tuttu. Babacan, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

İskenderun'daki metruk binalar yıkılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada İskenderun’da çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaların yıkımına devam edildiğini söyledi.

Trump Kulesi ve Oteli'ne 'çevre kirliliği' davası!

ABD'nin Chicago kentinde bulunan Trump Kulesi ve Oteli hakkında federal çevre kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Ankara Kulesi görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Dikmen’e inşa edilecek Ankara Kulesi’yle görüntü kirliliği ortadan kalkacak. 

Ordu Altınordu'da metruk binalar yıkılıyor!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şehrin görselliğini bozan ve çarpık yapılaşmaya yol açan metruk binaları yıkarak görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti

Bursa İstanbul Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına kent merkezinden sonra kent girişlerindeki ana arterlerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi’nin kent meydanından girişte ana yola cepheli binalardaki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor.

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Mersin Kazanlı sahilindeki barakalar yıkıldı!

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.

Antakya Emek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

ANTAKYA'nın Emek mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmakta olan binaların hem can güvenliği tehlikesinin bulunduğunu hem de çevre kirliliğinin hat safhada ulaştığını iddia eden vatandaşlar, ilgililerden gerekli önlemleri almalarını istediler.

Burdur ileri arıtma tesisinde çalışmalar başlayacak!

İleri arıtma tesisinin en kısa sürede yapım ihalesi süreci de tamamlanarak özellikle yaz aylarında şehri saran kötü kokunun önüne geçilecek ve Burdur Gölünün kirliliğini azaltılacaktır.

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

çevre kirliliğini önleme yöntemleri Haberi

çevre kirliliğini önleme yöntemleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevre kirliliğinin bir ülkenin tek başına aldığı tedbirlerle çözülebilecek bir sorun olmadığını söyledi. Bayraktar, “Çevre kirliliğine vize koyma imkanı yoktur. Bir yerde yapılan hava kirliliği, atıklar için tesisin yapılmaması, bir denizin kirletilmesi Akdeniz havzasında kıyısı bulunan 20 ülkeyi ilgilendirmektedir.” dedi.


Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi çerçevesinde ‘18. Taraf Ülkeler Toplantısı’ İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Israil Çevre Bakanı Amir Peretz, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) Icra Direktörü Yardımcısı İbrahim Thiaw, Malta Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Leo Maria Brincat, Hırvatistan Çevre ve Doğanın Korunması Bakanı Mihael Zmajlovic ve çok sayıda ülke temsilcisi katıldı.


Toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, Akdeniz'in dünyanın en önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi. Coğrafi konum...