17 / 05 / 2024

çevre kirliliğiyle mücadelede eleman eksikliği

çevre kirliliğiyle mücadelede eleman eksikliği

Birleşmiş Milletler ’deki “İklim değişikliği” oturumlarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce New York’ta bir televizyon kanalının sorularını yanıtladı.Güllüce 'Türkiye'nin çevre kirliliğiyle mücadelede bilgi ve eleman eksiği yok' dedi.

17 bankadan 9’u kömür projelerini finanse etmeyecek!

Türkiye’deki 17 bankanın iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımları mercek altına alan rapora göre, 2022’den bu yana bir banka daha yeni kömür projelerini finanse etmeyeceğini açıkladı ve rakam 9’a yükseldi.

İklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rol binaların!

VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rolün binaların olduğuna dikkat çekti.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Konya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 42 gayrimenkulü ihaleyle satıyor!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karatay, Meram ve Selçuklu'da bulunan 42 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 31 Mayıs 2021 ile 2 Haziran 2021 günü gerçekleşecek.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Yılmaz Özdil'in villası için yıkım kararı talebi!

Çevre Müdürlüğü, yıkımın durdurulması yönünde karar veren mahkemeye başvuru yaptı. Usulsüzlükler tek tek sıralandı, müştemilatın ivedi yıkımı talep edildi...

Çevre dostu binalar geleceği şekillendirecek!

Geleceğimizi tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadele etmek için zamanımız azalıyor. Bu mücadelede yeşil binaların inşası ise büyük önem taşıyor.

Müteahhitler sürdürülebilir yeşil çatı sistemlerine yöneliyor!

Nüfus artışı, sanayileşme ve kentleşme ile birlikte çevre kirliliği de hızla artıyor ve kentsel sürdürülebilirlik kavramı da önem kazanıyor. Mimar Esra Kestirengöz, tüm dünyada doğa dostu bir tasarım trendinin hakim olacağını belirtti...

Kentsel dönüşüm 2020'de hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğiyle mücadeleye çok önem verdiklerini belirtti. Kentsel dönüşüm uygulamalarının devam edeceğini söyleyen Kurum, önümüzdeki beş yılda 1.5 milyon konutun dönüşeceğini vurguladı...

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

İstanbul Çevre Peyzaj Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Çevre Peyzaj Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Yalçınkaya tarafından kuruldu...

Tekirdağ Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü'nde imar barışı mesaisi!

İmar barışı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olması sebebi ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde hafta sonu da vatandaşlara hizmet veriliyor.

çevre kirliliğiyle mücadelede eleman eksikliği Haberi

çevre kirliliğiyle mücadelede eleman eksikliği

"Problemimiz para ve kaynak" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  Türkiye'nin kalkınması oranında bu alana kaynak aktarabildiğini ifade etti.


Bakan Güllüce, "Çevre mühendislerimiz, bu konuyu son derece iyi biliyorlar ve duruma hakimler. Problemimiz şu kaynağı ver yapayım diyor, o kaynağı aktaramıyorsunuz" diye konuştu.

Türkiye'nin çevre konusunda Avrupa ülkelerinden ileride olduğunu kaydeden Güllüce, karbon salımının yüzde 21 oranında azaltıldığı bilgisini verdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamaların şöyle devam etti:

“İklimlendirme ile ilgili gelişmiş ülkelerin gelişmemiş ülkelere borçları var. Şimdi sürekli bunu gündeme getiriyorlar. İşte karbon salınımı çevrenin diğer etkilerini sadece iklimlendirmenin dışındaki etkileri de gündeme getiriyorlar. Bu iş olacaksa adil olmalı eşit şartlarda olmalı. Dünyayı hiç kirletmemiş bir Türkiye ile endüstriyel devinimini yüz küsur yıl önce yapmış İngiltere,  Amerika, Almanya ve...