23 / 07 / 2024

çevre konulu haberler arttı mı

çevre konulu haberler arttı mı

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ve derginin incelendiği Interpress araştırmasında, 2013 yılında yayınlanan çevre haberleri içinde 43.412 adet ile en çok kentsel dönüşüm konusuna değinildiği belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine imar adına bin 448 dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 4 yılda bakanlık aleyhine açılan imar konulu bin 448 adet davadan 495 adedinin lehte, 212 adedinin aleyhte ve 6 adedinin de kısmen lehe kısmen aleyhe sonuçlandığını bildirdi.

Akçansa gönüllüleri ÇEVKO’dan sosyal sorumluluk ödülü aldı!

ÇEVKO tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda, Yarınları Dönüştüren Çocuklar ve Biyoçeşitlilik Yarışması projeleriyle ‘Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları’ kategorisinde ödüle değer bulundu.

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı!

Ana teması çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak olan 'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Adıyaman'da Enerji Verimliliği Konferansı düzenlendi!

Adıyaman Üniversitesi tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu nda "Enerji Verimliliği ve Çevre' konulu konferans düzenlendi.

EİT 5. Çevre Bakanları Toplantısı İstanbul’da!

Türkiye’nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 5. Çevre Bakanları Toplantısı, İstanbul’da düzenlenecek.İklim Değişikliği ve Yeşil Ekonomi konulu İstanbul Deklarasyonunun kabul edilmesi bekleniyor.

Çevre Bakanlığı'ndan Hevsel Bahçesi açıklaması!

Çevre Bakanlığı'ndan Hevsel Bahçesi açıklaması geldi. Son günlerde basın yayın organlarında yer alan Hevsel Bahçelerinin tarım arazisi vasfından çıkartıldığına ve bölgenin yapılaşmaya açılacağına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Tüm Yönleriyle Otopark konulu çalıştay düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu soruna köklü bir çözüm bulmak için “Tüm Yönleri ile Otopark” sorunu konulu bir çalıştay düzenledi. Çalıştayta otopark sorununa orta ve kısa vadede alınacak önlemler masaya yatırıldı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tüm yönleri ile otopark çalıştayı düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu soruna köklü bir çözüm bulmak için “Tüm Yönleri ile Otopark” sorunu konulu bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda otopark sorununa orta ve kısa vadede alınacak önlemler masaya yatırıldı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Gaziemir Kurşun Fabrikası açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gaziemir’deki kurşun fabrikasında bulunan atıklarla ilgili çıkan haberler doğrultusunda açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor...

Ataşehir Belediyesi’nden çevreci yönetmenlere 30 bin TL!

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ataşehir Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’nı kazananlar ve ödülleri haberimizi içerisinde yer alıyor...

Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması düzenliyor!

Ataşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması’ nın ikincisi 3-5 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor...

Ataşehir Çevre Konulu Afiş Yarışması sonuçlandı!

Ataşehir Belediyesi tarafından ilçe sınırlarındaki ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerine yönelik düzenlenen “Çevre Konulu Afiş Yarışması”nda kazananlar belli oldu. Yarışmada toplam 35 adet afiş yarıştı...

Ataşehir’de öğretmenler çevre için yarışacak!

Ataşehir Belediyesi tarafından, İlçe sınırları içerisinde yer alan İlkokul, Ortaokul ve de Liseler de görev yapan öğretmenlere yönelik “ Çevre Konulu Afiş Yarışması ” düzenleniyor.

çevre konulu haberler arttı mı Haberi

çevre konulu haberler arttı mı


2013 yılında yazılı basında çıkan çevre konulu haberlerinin bir önceki yıla göre yüzde 15’lik bir artış göstererek 67 bini aştığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı ‘Çevre Haberleri Raporu’ araştırmasına göre; gazete sayfalarında en çok kentsel dönüşüm, atık ve ağaçlandırma konularının yer aldığı ortaya çıktı.


Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ve derginin incelendiği Interpress araştırmasında, 2013 yılında yayınlanan çevre haberleri içinde 43.412 adet ile en çok kentsel dönüşüm konusuna değinildiği belirlendi. Çarpık ve çürük yapılaşma yerine, Türkiye genelinde devlet ve belediyelerin özel sektör ile birlikte başlattığı kentsel dönüşüm, depreme dayanıklı, modern, sosyal imkanları ön plana alınmış, ulaşım sorunları çözülmüş yeni alanların oluşturulmasını hedefliyor. 


Atık deyip geçmeyin… Geriye kazanım şart… 


Interpress’in, 2013 yılını kapsayan çevre araştırmasında, yazılı basında atık konulu...