23 / 05 / 2024

Çevre politikaları

Çevre politikaları

AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütmüş olduğu su kalitesi, gürültü kirliliği ile mücadele, atık yönetimi ve hava kalitesi çalışmalarından övgüyle bahsedildi...

Volkan Bozay: AB uyum politikalarını yakından takip ediyoruz!

7. İstanbul Karbon E-Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Karbon Yönetimi ve Endüstri” oturumunda önemli açıklamalar yapan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay Türk çimento sektörünün uyum süreci çerçevesinde Avrupa Birliği iklim ve çevre politikalarını yakından izlediğini kaydetti.

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Türkiye çimento ve çelik sektöründe düşük karbona geçiş dönemi!

Çimento ve demir çelik... Her iki sektör de AB'nin iklim ve çevre politikalarını yakından takip ediyor. Çünkü her iki sektörün de ihracatında AB çok önemli bir yer tutuyor. "Yeşil" dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü bu sektörlerde, aksiyon planları hazır.

Kanal İstanbul, İstanbul'a ait verilecek her kararı etkileyecek!

Kanal İstanbul, sosyo-ekolojik alan ile çevre politikalarının iç içe olduğu bir proje. Dr. Ayşen Eren, Kanal İstanbul projesini bilim insanlarının çalışmalarında ortaya koyduğu bulgu ve sonuçlar kapsamında değerlendirdi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Sema Ramazanoğlu vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir Çiğli'de Dünya Çevre Günü paneli düzenlendi!

Çevreci politikaları ve çevreci uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Dünya Çevre Günü” paneli düzenlendi.

İdris Güllüce: Kırsal dönüşümü de önemsiyoruz!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunlarını anlattı.

İdris Güllüce: Kırsal dönüşüm de önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunları, önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve beklentiler değerlen

Avrupa'nın tükettiği çimentoyu, Türkiye tek başına tüketiyor!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda açıklamalar yaptı.

Avrupa'nın tükettiği çimentoyu Türkiye tek başına tüketiyor!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun (YÜF) düzenlediği "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce onur konuşmacısı olarak katıldı..

İdris Güllüce kırsal dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu tarafından tertip edilen '2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler' konulu toplantıya konuk oldu.

İnşaat atıkları ne olacak?

Yapı Ürünleri ve Üreticileri Federasyonu, '2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler' konulu toplantı düzenledi...

Kentsel dönüşüm ile kırsal dönüşümü de önemsiyoruz!

Yapı Ürünleri ve Üreticileri Federasyonu, “2023’e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler” konulu toplantı düzenledi. Bakan Güllüce ' Kentsel dönüşüm ile kırsal dönüşümü de önemsiyoruz' dedi.

Çevre politikaları Haberi

Çevre politikaları



AB ilerleme raporunda Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütmüş olduğu su kalitesi, gürültü kirliliği ile mücadele, atık yönetimi ve hava kalitesi çalışmalarından övgüyle bahsedildi.


Raporda “ Türkiye’de atıksu arıtımı kapasitesi arttı, gürültü konusundaki mevzuat uyumu ileri düzeydedir, Türkiye’de ki Ayırma ve geri dönüşüm kapasitesi arttı, Marmara Temiz Hava Merkezi, 11 ilde 39 istasyonu ile hâlihazırda işlevsel durumdadır” denildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Çevre ve çevreciliği masa başında yapılan bürokratik bir iş olarak görmüyoruz. Sahada ve bizzat yerinde konuya çözümler üretmek maksadıyla çalışıyoruz” dedi.


Bakan Bayraktar “Önümüzdeki 10 yıl içinde; Avrupa’yı yakalamış hatta modern dünya standartlarının üzerine çıkmış bir Türkiye hedefliyoruz.  Dünya standartlarında kişi başına; 8-12 metrekare yeşil alan düşüyor. Biz ise dönüşüm çalışmalarımızda; yeni binalar için dünya standartlarının üzerinde,...