11 / 05 / 2024

Çevre tasarım Kongresi uludağ

Çevre tasarım Kongresi uludağ

Çevre - Tasarım Kongresi 2013 12-13 Aralık 2013 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. "Sağlıklı Çevre - Sağlıklı Tasarım" sloganı ile dikkat çeken kongrede başvuru tarihi 30 Eylül'de sona erdi...

ÇEDBİK Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım Eğtim 11 Kasım'da! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım (B.E.S.T) eğitimleri devam ediyor. ÇEDBİK B.E.S.T eğitimi 11 Kasım'da. 

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

İstanbul Çevre Peyzaj Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Çevre Peyzaj Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Yalçınkaya tarafından kuruldu...

Murat Kurum'un talimatıyla Cami Tasarımı Fikir Yarışması düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile camilerin daha estetik, erişilebilir, sağlam ve çevreye duyarlı olabilmesi amacıyla "Cami Tasarımı Fikir Yarışması" düzenleniyor.    

Cemar Çevre Tasarım Elemanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cemar Çevre Tasarım Elemanları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cem  Armağan tarafından kuruldu. 

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Nevzat Doğan, Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı.

Cami Planlama ve Tasarımı Projesi değerlendirildi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Cami Planlama ve Tasarımı Projesi" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödül töreni düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"yla kimliği kaybolma tehlikesi içinde olan kentlere yeni kimlik kazandırmanın amaçlandığını belirtti.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödülleri yarın verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda derece kazananlara ödülleri yarın verilecek.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödül töreni 27 Temmuz'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması' ödül töreni 27 Temmuz'da Ankara'da gerçekleşecek. Yarışmada dereceye girenlere 150 Bin TL para ödülü verilecek.

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nın ödül töreni yapıldı

Antalya Kentsel Tasarım Projesi'nde son durum!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Çevre tasarım Kongresi uludağ Haberi

Çevre tasarım Kongresi uludağ

Dünyada yoğun olarak yaşanan çevre sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm arayışları insanların ve sağlıklı yaşamın devamını sağlayabilmek amacıyla sürekli gündemde bulunmaktadır. Çevre sistemleri, insanların en önemli eylemlerinden biri olan tasarım eyleminin biçimlenmesinde de hem bir araç hem de bir süreç olarak değerlendirilmektedir. Bu bağlamda her tasarım eylemini de çevre sistemlerinin bütünü içinde değerlendirmek gerekmektedir. Daha kaliteli, daha sağlıklı yaşanabilen ve gelecek kuşakların da gereksinimlerini karşılayabilmelerine olanak tanıyacak çevrelerin ölçütleri bilim adamları ve konu ile ilgili araştırmacılar tarafından sürekli olarak tartışılmaktadır.


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Ofisi, Sağlıklı Kentler Projesini "Herkes İçin Sağlık" prensiplerinin uygulanmasını sağlayan bir araç olarak tanımlamaktadır. "Herkes İçin Sağlık" sloganıyla yola çıkan proje, Avrupa kıtasından sonra Amerika ve Avustralya kıtalarına da ulaşarak küresel bir hareket...