29 / 04 / 2024

Çevre vergisi arttımı

Çevre vergisi arttımı

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliğine göre, konutlara ait çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacak.

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? Çiftçiler dikkat! 

Çiftçiler, buğday, arpa, mısır fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? İşte buğday, arpa, mısır 2 Nisan 2023 fiyat listesi...

Asgari ücret zammından sonra tüp fiyatları arttı mı? 2023'te tüp fiyatı ne kadar olacak? 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği asgari ücret açıklandı. Peki Asgari ücret zammından sonra tüp fiyatları arttı mı? 2023'te 12 kg tüp ne kadar olacak? İşte detaylar...

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Ayçiçeği alım fiyatları arttı mı? İşte 5 Tarım Borsası’nın 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Ayçiçeği alım fiyatları 12 lira olarak açıklandı. Ancak 15-16 lira arası beklentide olan çiftçi durumdan mutsuz. Peki borsalarda alım fiyatı ne kadar? Ayçiçeği alım fiyatı arttı mı? İşte Bandırma, Çorum, Edirne, Sungurlu ve Uzunköprü ticaret borsalarının  19 Eylül 2022 ayçiçeği alım fiyatları.

Volkswagen T-Cross Eylül fiyatlarında şok! Volkswagen T-Cross fiyatları arttı mı? İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

Geleneksel SUV tasarımı ile zamansız tasarımı bir araya getiren Volkswagen T-Cross Eylül fiyatları belli oldu. Peki Volkswagen T-Cross fiyatları arttı mı? En uygun Volkswagen T-Cross ne kadar? İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tahıl koridorundan 2,5 milyon ton tahıl geçti! Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılmasına ilişkin Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "tahıl koridoru"ndan bugüne kadar 105 gemi geçti, taşınan tahıl miktarı 2 milyon 500 bin ton civarına yakınlaştı. Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı?

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Bankalar faiz indirmeye başladı mı? Krediler arttı mı?

MB'nın politika ve referans faizlerinde indirime gitmesinin ardından özel bankalar faiz indirmeye başladı mı? Kredi kullanımı arttı mı? İşte merakla beklenen o soruyla ilgili son gelişmeler.

Askerlik ve doğum borçlanması yeni asgari ücret zammından sonra arttı mı?

Askerlik ve doğum borçlanması, asgari ücrete yapılan ara zamdan sonra araştırılmaya başlandı. Askerlik ve doğum borçlanması yeni asgari ücret zammından sonra arttı mı? İşte detaylar!

Çevre vergisi arttımı Haberi

Çevre vergisi arttımı

Yeniden değerleme oranı (yüzde 5,58) kapsamında düzenlenen gelecek yılın vergi, harç ve cezalarına ilişkin tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, 2015 yılı için 44 lira olan Özel İletişim Vergisi, gelecek yıldan itibaren 46 lira olarak uygulanacak.


Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Genel Tebliğine göre 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 santimetreküpe kadar olan otomobillerin halen 591 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 623 liraya çıkacak.


Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliğine göre, konutlara ait çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacak.


Büyükşehir belediyelerinde çevre temizlik vergisi, diğer belediyelerde uygulanan çevre temizlik vergisi tutarları yüzde 25 artırılarak belirlenecek.


Konut, işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar için belirlenen tutarlar, büyükşehir...