05 / 05 / 2024

çevre vergisi protestosu

çevre vergisi protestosu

Fransa’da Birinci Dünya Savaşı’ nın sonunu getiren ateşkesi kutlamak için başkent Paris’te düzenlenen törenlerde Cumhurbaşkanı Hollande protesto edildi. Paris’te düzenlenen törende çevre vergisi protestosu yapıldı...

İşletmeciler, artık o vergiyi ödemeyecek!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik kapsamında işletme sahiplerinin, kira stopajı vergisi, ilan ve reklam vergisi ile çevre vergisi ödemelerinden muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Vergi mükellefleri için vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek.  Gayrimenkul sahiplerinin veraset ve intikal vergisi ödemelerini, Emlak ve Çevre vergisi ödemelerini Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekiyor.

Emlak ve çevre vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Vergi takvimine göre 31 Mayıs'ta emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit dönemi sona eriyor. İkinci taksitlerin Kasım ayında ödeneceği bu iki vergi için son 6 gün kaldı.

Çevre vergisi yüzde 25 artırılarak belirlenecek!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliğine göre, konutlara ait çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacak.

Haliliye emlak ve çevre vergisi için son gün 30 Kasım!

Haliliye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2015 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit ödemelerinde son günün 30 Kasım olduğunu duyurdu.

Kapaklı'da Emlak ve Çevre Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinin başladığını belirterek, vatandaşların ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda hatırlatmada bulundu.

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

Aksaray'da emlak vergisinin 1'nci taksit ödemeleri başladı!

Aksaray Belediyesi sınırları içinde emlak ve iş yeri sahibi olanların emlak, ilan reklam ve çevre vergisi 1’inci taksit ödemelerinin başladığı duyuruldu.

Aksaray'da Emlak ve Çevre Vergisi 1'inci taksit ödemeleri başladı!

Aksaray Belediyesi sınırları içinde emlak ve iş yeri sahibi olanların emlak, ilan reklam ve çevre vergisi 1’inci taksit ödemelerinin başladığı duyuruldu..

Aliağa Belediyesi'nden Emlak ve Çevre Vergisi uyarısı!

Aliağa Belediyesi, 2015 Yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksitin ödeme süresinin 1 Haziran 2015 Pazartesi günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurdu..

1996 yılında Türkiye, Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelerden vergi alacakmış!

1996 yılında Marmara Denizi'ni kurtarmak için hazırlanan projeyle Türkiye, Avrupa Topluluğu'nun koyduğu Çevre Vergisi'nin bir benzerini, Marmara'yı kirleten Tuna Nehri'nin geçtiği ülkelere uygulayarak ''Tuna Vergisi'' alacakmış.

Çevre vergisi bildirimi hangi durumlarda verilir?

Belediye sınırlarında olup belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nedir? Çevre vergisi bildirimi hangi durumlarda verilir?

Çevre temizlik vergisi affı için son 7 gün!

6552 sayılı Torba Yasa Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yasa kapsamında birtakım vergi ve borçlara af getirildi. Başvuruların Kasım ayında yapıldığı Çevre temizlik vergisi affı için son 7 gün..

çevre vergisi protestosu Haberi

çevre vergisi protestosu

Fransa’da Birinci Dünya Savaşı’nın sonunu getiren ateşkesi kutlamak için başkent Paris’te düzenlenen törenlerde Cumhurbaşkanı François Hollande yuhalandı.


Göstericiler, Chams-Elysee meydanındaki eylem sırasında, "Hollande sen bir diktatörsün", "İstifa et", "Yasanı istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.  


Polis, çevre vergisini protesto etmek için Hollande aleyhine gösteri yapanlardan yaklaşık 70 kişiyi gözaltına alarak sorguladı.


Göstericiler arasında, çevre vergisini protesto edenlere destek veren bir grup aşırı sağcı militanın da bulunduğu bildirildi. Sosyalist hükümet, ulaştırma sektöründen gelen yoğun baskı ve protestoların ardından, ağır vasıtalara getirmek istediği çevre vergisini ertelemek zorunda kalmıştı.


Hollande, son anketlere göre, ülke siyaset tarihinde göreve geldikten sonra  popülaritesi en hızlı düşen cumhurbaşkanı olarak...