03 / 05 / 2024

çevre yönetim sistemi nedir

çevre yönetim sistemi nedir

İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, Türkiye çapında OSB'lerin yüzde 42'sinde merkezi atık su arıtma bulunmadığı için buralarda ortaya çıkan atık suların neredeyse yarısının çevreye karıştığını kaydetti.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Emlak danışmanlarının dijital yönetim aracı RE-OS!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için  RE-OS. com Emlak Yönetim Sistemi Genel Müdürü Hüseyin Öztürk ile RE-OS. com Emlak Yönetim Sistemlerini masaya yatırdı.

Finansevim'e 3 yeni kalite belgesi!

Finansevim, "ISO 9001 Kalite Yönetim sistemi, ISO 10002 Müşteri Yönetim Sistemi Belgesi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi" belgelerini aldı.

Knauf çevre yönetim sistemini inşaat sektörüyle buluşturuyor!

Knauf; doğal kaynak kullanımını düşürmek, toprağa, suya, havaya verilen zararın minimum seviyey indirilmesini planlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli çalışmaları, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetlerini inşaat sektörüyle buluşturarak daha yeşil bir dünya yaratımına destek veriyor

Garentim Gayrimenkul Yönetim Sistemi Anonim Şirketi kuruldu!

Garentim Gayrimenkul Yönetim Sistemi Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kibriye Karakuş ve Tuna Amaç ortaklığında kuruldu.

Ytong Yönetim Merkezi, LEED GOLD Sertifikası aldı!

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma konusunda yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong’un Yönetim Merkezi Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı...

DASK Afet Yönetim Sistemi dünyaya referans olacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle bir çok kurum ve kuruluşun devir işlemleri devam ederken  bunlardan en dikkat çekeni, Boğaziçi İmar Kurulu oldu. Boğaziçi İmar Kurulu, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na verildi.

Süleyman Çetinsaya yeni yönetim sistemini değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yeni yönetim sistemi değerlendirdi. Çetinsaya, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u tebrik etti.

Pera GYO Yönetim Kurulu'nun sermaye artırımı süresi uzatıldı!

Pera GYO'nun tabi olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde yönetim kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan yetki süresi sona erdi. O nedenle yetki süresinin 5 yıl daha uzatıldı.

Yeşil Havalimanı için 4 mühendis görevlendirildi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 çevre mühendisi, havalimanlarında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesi'nin takibini yapacak.

Katı Atık Yönetim Sistemi 400 bin konuta elektrik veriyor!

Katı Atık Yönetim Sistemi kapsamında 28 tesiste, yılda 1 milyon 386 bin megavatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. 400 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılanıyor.

3. havalimanına Çevre Yönetim Sistemi Belgesi!

İGA, yenilenen ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni havacılık sektöründe ve diğer karşılaştırmalı sektörlerde Türkiye’de alan ilk şirket olarak, başarılarına bir yenisini ekledi.

çevre yönetim sistemi nedir Haberi

çevre yönetim sistemi nedir


İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, Türkiye çapında OSB'lerin yüzde 42'sinde merkezi atık su arıtma bulunmadığı için buralarda ortaya çıkan atık suların neredeyse yarısının çevreye karıştığını kaydetti. 

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirme yapan Aytemur, İFO tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye çapında bünyesinde 43 bin firma bulunduran 273 OSB'nin yüzde 76'sında çevre yönetim sisteminin bulunmadığını kaydetti. 


Çevre yönetim sistemi olmayan OSB'lerin yüzde 75'inde merkezi atık su arıtma, yüzde 78'inde evsel atık yönetimi, yüzde 92'sinde proses atık yönetimi bulunmadığını kaydeden Aytemur, yüzde 92'sinde ise tehlikeli atık yönetimi, yüzde 91'inde ambalaj atığı yönetimi ve yüzde 87'sinde çevre laboratuvarı olmadığı bilgisini verdi. 

Çevre yönetim sistemi olan OSB'lerin yüzde 45'inde merkezi su arıtma bulunmadığını belirten Aytemur, toplam 36 bin firmanın faaliyet gösterdiği bu OSB'lerin sadece 586 tanesinde...