28 / 04 / 2024

Çevreci binalar faturayı düşürüyor mu

Çevreci binalar faturayı düşürüyor mu

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik etmek amacıyla 'sürdürülebilirlik- sınırları aşmak' temasıyla düzenlenen "3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi" başladı...

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Koronavirüs sonrası binaların mimarileri değişecek!

Kovid-19 salgını sonrasında mimaride, konut tipinde ve konut tercihlerinde değişiklikler meydana geleceği ön görülüyor. Artık çevreci projelerin hayata geçirileceği, kendi enerjisini üreten binaların ön plana çıkacağı belirtiliyor...

Çevreci kentsel dönüşümle binalar reenkarne olacak!

Çevreci kentsel dönüşümle şehirde  AVM, tütün deposu, fabrika, hangar ve binalar Heavenly dDF ile hayat bulacağını belirten Heavenly dDF girişiminin kurucularından mimar Arhan Kayar, "Bir binanın temeli 10 milyon canlının hayatına mal oluyor. Bu çabamızla binalar reenkarne olacak" dedi...

Binaların çatılarında üretilen elektrik faturayı düşürecek!

Kamuoyunda çatı mevzuatı olarak bilinen düzenlemeyle, Türkiye'de binaların çatı ve cephelerine kurulacak güneş panellerinden sağlanacak enerjiyle tüketicilerin elektrik faturaları düşecek..

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

Türkiye yeşil bina pazarında 9. oldu!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

Türkiye yeşil bina liginde ilk 10'da!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

OSTİM'de binalar yenileniyor!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTIM'de birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de çevreci dönüşüm başlıyor!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de binalar çevreci anlayışla yenilenecek!

Temelleri 1967'de atılan Ankara sanayisinin üslererinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

Özlem Çerçioğlu: Aydın'da çevreci binalar inşa edeceğiz!

Aydın'a çevreci binalar İnşa edeceğiz" Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm, çevreci binalar için fırsat!

Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için de bir fırsat olduğunu da söyledi.

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.

Çevreci binalar faturayı düşürüyor mu Haberi

Çevreci binalar faturayı düşürüyor mu

Çevreci Yeşil Binalar Derneği'nin düzenlediği 3'üncü Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi başladı. İki gün sürecek zirve boyunca 40 oturum yapılacak.


Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik etmek amacıyla 'sürdürülebilirlik- sınırları aşmak' temasıyla düzenlenen "3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi" başladı. Swissotel Bosphorus'ta başlayan zirvede konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, enerji kaynaklarının kısıtlı olması, artan çevre bilinci, hızlı nüfus artışı ve ekonomik alandaki rekabetin artık kaynakların daha rasyonel kullanımını zorladığını söyledi. Çevre dostu binalardaki enerji tasarrufuna vurgu yapan Çalıkoğlu, şöyle konuştu: "Enerji verimliliği ve doğal kaynakların kullanımının ön planda tutulduğu çevre dostu binalarda, ısıtma ve havalandırmada kullanılan enerji miktarı yarı yarıya düşürülebiliyor. Bu binaların yatırım maliyeti standart yolla inşa...