19 / 05 / 2024

Çevreci Enerji Derneği İzmir Yarımadası imar kararı

Çevreci Enerji Derneği İzmir Yarımadası imar kararı

Çevreci Enerji Derneği, Çeşme, Karaburun ve Urla’da SİT alanlarının konut ve turizme açılmasını sağlayacak düzenlemeyi yargıya götürüyor.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

İzmir Yarımadası'nın imar kararı yargıya taşınıyor!

Çevreci Enerji Derneği, Çeşme, Karaburun ve Urla’da SİT alanlarının konut ve turizme açılmasını sağlayacak düzenlemeyi yargıya götürüyor.

Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği anlatıldı!

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapıldı.

Yeşil Kent Enerji Verimliliği panelinde yeşil binalar konuşuldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD), "Yeşil Kent: Enerji Verimliliği" paneli düzenledi. AYİD Başkanı Mehmet Sadıkoğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı panelde, yeşil binalar konuşuldu.

AYİD Yeşil Kent: Enerji Verimliliği toplantısı 16 Haziran'da!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD), “Yeşil Kent: Enerji Verimliliği” başlığı altında dernek üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geliyor.

Enerji Verimliliği Derneği 15. şubesini Van'da açtı!

Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği, geçtiğimiz şubat ayında açılan Adana Şubesi’nin ardından, Van’da on beşinci şubesini açtı.

Enerji Verimliliği Derneği Van Şubesi 5 Mayıs'ta açılıyor!

Güçlü yönetimi ve nitelikli teknik altyapısı ile başarılı kampanyalar ve etkinlikler düzenleyerek toplum üzerinde enerji verimliliği konusunda kısa zamanda farkındalık oluşturmayı başaran Enerji Verimliği Derneği’nin yeni şubesi Van’da açılıyor.

Enerji kooperatifleri için EPDK düzenlemesi açıklanacak!

Kurulması planlanan enerji kooperatifleri için EPDK ile üzerinde çalışılan düzenleme çok yakında duyurulacak. Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kıroğlu açıklama yaptı.

Üniversiteler arası enerji verimliliği proje yarışması düzenleniyor!

Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla tüm Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği’nin çalışmaları devam ediyor.

Üniversiteler arası enerji verimliliği proje yarışması başlıyor!

Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla tüm Türkiye ’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği ’nin çalışmaları devam ediyor.

Enerji Verimliliği Derneği Adana’da şube açtı!

Enerji Verimliliği Derneği’nin Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için14.Şubesi Adana’da a

Enerji Verimliliği Derneği'nin 14'üncü şubesi Adana'da açılıyor!

Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları, vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için tüm Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği’nin 14. Şubesi Adana’da açıl

ÇATIDER'den enerji verimliliği uyarısı!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği ( ÇATIDER ), binalarda enerji verimliliğini teşvik uygulamasından yararlanmayanların yüksek faturalar ve vergi cezasına katlanmak zorunda kalacağı uyarısında bulundu

Çevreci Enerji Derneği İzmir Yarımadası imar kararı Haberi

Çevreci Enerji Derneği İzmir Yarımadası imar kararı

Çevreci Enerji Derneği, Çeşme, Karaburun ve Urla’da SİT alanlarının konut ve turizme açılmasını sağlayacak düzenlemeyi yargıya götürüyor.


İzmir 1 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun 08.06.2016 tarih 650 sayılı kararı ile Urla ve Seferihisar ilçelerinde, İzmir 3 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun da 08.06.2016 tarih 949 sayılı kararı ile Çeşme’de doğal sit statülü alanları konut, turizm ve düşük yoğunluklu faaliyetlere izin veren ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak değiştiren kararı mahkemeye taşınıyor. Çevreci Enerji Derneği, Türkiye’de rüzgar gücünden elektirik üretmeye uygun 3 rüzgar koridorundan birine sahip olan İzmir Yarımadası’nın Kuşadası gibi betonlaştırılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.


Alınan kararın, Türkiye’nin 3 önemli rüzgar koridorundan biri olan Çeşme , Urla, Karaburun’da günümüze kalmış doğal yapıyı Kuşadası’nda olduğu gibi betonlaşmaya mahkum edeceğini savunan...