19 / 05 / 2024

Çevremiz de Demokrasi Bekliyor

Çevremiz de Demokrasi Bekliyor

Beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olduğu bilinen Oktay Ekinci, 15 Ekim'de vefat etti. Ekinci son dönem Cumhuriyet Gazetesi yazarı olsa da bir dönem Mimarlar Odası Genel Başkanlığı'nda bulunmuştu

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünden sonra inceleme başlattı! 

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası bugün açılıyor!

Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60’ıncı yıldönümünde ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla yeniden açılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşecek açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

İzmir Demokrasi Üniversitesi alanında konuta yer yok! 

İzmir Demokrasi Üniversitesi için Uzundere'de ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarını konuta açmak için hazırlanan imar planları mahkemeye taşındı...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın imar sorunu TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın imara açılmasına ilişkin, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlandırması istemiyle soru önergesi hazırladı..

Ünye Demokrasi Meydanı 15 Temmuz'a yetişecek!

Ünye’de eski Pazaryeri’nin olduğu alanda yapımına başlanan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar son sürat devam ediyor.

Ünye'de kent projelerinin inşaatı sürüyor!

Ünye’de modern kent kimliği vizyonuna yeni bir soluk getirecek olan ve eski pazaryerinde yapımı devam eden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşası sürüyor.

Osmangazi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yenilendi!

Yatırımlarına devam eden Osmangazi Belediyesi şimdi de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı yeni yüzüne kavuşturdu.

Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı yapılıyor!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'de hayata geçirilecek 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi için incelemelerde bulundu.

İzmir Demokrasi Üniversitesi kuruldu!

6745 Sayılı Kanun ile İzmir'de İzmir Demokrasi Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Üniversite, 16 fakülteden oluşuyor..

İzmir’e 15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşa edilecek!

İzmir'de, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı" adı verilmesi kararlaştırıldı.

Adıyaman 75.Yıl Meydanı'nın ismi değişti!

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda Meclis 2.Başkan Vekili Veysel Öztürk Başkanlığından toplandı. Toplantıda 75.Yıl Meydanının adının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın adı değişti.

Çevremiz de Demokrasi Bekliyor Haberi

Çevremiz de Demokrasi Bekliyor


1952 Balıkesir doğumlu Oktay Ekinci, bugün tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde vefat etti. Cumhuriyet Gazetesi yazarı olan Ekinci, Mimarlar Odası eski genel başkanı olarak da görev almıştı. 


Beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olduğu bilinen Ekinci, yüksek mimar olarak biliniyordu. 


Oktay Ekinci'nin hayatı:

Oktay Ekinci, (doğum 1952, Balıkesir - ölüm 15 Ekim 2013 İstanbul) Aslen Karslı Türk mimar, öğretim görevlisi, Mimarlar Odası eski genel başkanı. Kars Ardahan Iğdır Siyasal Birikim Gazetesi Köşe yazarı ve Cumhuriyet gazetesinde Çed Köşesi adlı köşenin yazarıdır.


Usta Gazeteci Oktay Ekinci'nin Özgeçmişi


1952 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen aslen Karslı olan Oktay Ekinci, ilkokulu Erzincan ve İstanbul’da okudu. Orta öğrenimini İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde tamamlayan Ekinci yüksek öğrenimine 1969 yılında o zamanki adı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar...