28 / 04 / 2024

İzmir Demokrasi Üniversitesi alanında konuta yer yok! 

İzmir Demokrasi Üniversitesi alanında konuta yer yok! 

İzmir Demokrasi Üniversitesi için Uzundere'de ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarını konuta açmak için hazırlanan imar planları mahkemeye taşındı...



İzmir Demokrasi Üniversitesi için Uzundere'de ayrılan 80 hektarlık alanın tamamının eğitim amaçlı kullanılmasını isteyen ve bu nedenle 42 hektarını konuta açma nedeniyle hazırlanan imar planlarını yargıya taşıyan Karabağlar Belediyesi'ni, bilirkişiler de haklı gördü.

BirGün gazetesinden alınan habere göre,  İzmir  6. İdare Mahkemesi'nce oluşturulan bilirkişi heyeti, "üniversite alanı dışındaki 42 hektarlık bölümle ilgili" plan değişikliklerinin, üst ölçekli plan kararlarına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğunu belirtti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kamuoyunda üniversiteye karşılarmış gibi bir algı yaratılmak istendiğini söyleyerek, "Üniversitenin Karabağlar'da olmasını isteyen ve bu yönde girişimde bulunan isimlerin başında geliyorum. Neden üniversiteye karşı olayım ki? Bizim itirazımız, 42 hektarlık alana hiçbir mantıklı gerekçe sunulmadan konut yapılmak istenmesine. Nitekim bakanlık planlarına karşı açtığımız davada bilirkişi heyeti de bizimle aynı görüşü paylaştı. 80 hektarın tamamı bile yetersizke, üniversite alanının 42 hektarının konuta açılmak istenmesinin akıl alır hiçbir yanı yok! Biz konuta ayrılan alanın da üniversiteye verilmesini istiyoruz. Bilirkişiler de raporlarıyla bu görüşümüzü destekledi" şeklinde konuştu.

TOKİ'den İzmir' 679 yeni konut müjdesi!

 

 


Geri Dön