21 / 05 / 2024

Ceza infaz kütüphaneleri

Ceza infaz kütüphaneleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nca imzalanan protokole göre, ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. 

Protokol imzalandı! Cezaevlerine kütüphaneler yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nca imzalanan protokole göre, ceza infaz kurumlarında kütüphaneler kurulacak. 

Mehmet Nuri Ersoy: Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AVM Kütüphaneleri Açılış Töreni'nde "Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak" diye konuştu.

Konya Yazma Eserler Kütüphanesi'nin ihalesi 14 Mart'ta!

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası yapımı için ihaleye çıkıyor. İhale sürecinin tamamlandığını söyleyen Baloğlu, ihalenin 14 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Konya Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihalesi 14 Mart'ta!

Konya Yazma Eserler Bölge Kütüphaneleri ve Hizmet Binası'nın ihale süreci tamamlandı. 15 bin metrekare inşaat alanına sahip binanın ihale tarihi 14 Mart olarak belirlendi.

Turgut Özal Kütüphanesi hizmete girdi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde yaptırılan 17 SODES destekli Turgut Özal Kütüphaneleri için, Doğanşehir ilçe merkezinde bulunan Turgut Özal Kütüphanesi önünde toplu açılış töreni düzenlendi.

Kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önem verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi. Topbaş, "Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım" adlı toplantısında konuştu.

Edremit Zeytinli'de belediyeye ait bina kütüphane olacak!

Edremit Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı Başkan Saka başkanlığında yapıldı. Zeytinli Mahallesinde bulunan belediyeye ait bir binanın Halk Kütüphanesi şubesi olarak kullanılmak üzere 10 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığına bedelsiz tahsisine karar v

Gaziantep'te kahvehaneler kütüphane oluyor!

Şehitkamil Belediyesince başlatılan " Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş " projesi kapsamında 90 kahvehaneye kütüphane kurularak, müşterilerin kitap okuyup arkadaşlarıyla sohbet edeceği ortamlar oluşturuldu.

Rusya Sosyal Bilimler Akademik Enstitüsü Kütüphanesi yandı!

Rusya Sosyal Bilimler Akademik Enstitüsü Kütüphanesi yandı. 1 milyonu aşkın tarihi belge ve kitap kül oldu..

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Faik Baysal Kütüphanesi açılışa hazırlanıyor!

Estetik görünümü ile dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi’nin açılışa hazırlandığını belirten Aktürk, Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Faik Baysal Kütüphanemizde çalışmalar tamamlanmak üzere, dedi.

Moody's'ten Rusya'ya kötü haber!

Moody's'ten Rusya'ya not kötü haber var. Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor.

Mersin Polis Amca Kütüphanesi açıldı!

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce hayata geçirilen, 'Polis Amca Kütüphanesi 2' projesi kapsamında 6 okulda kütüphane açıldı.

Ceza infaz kütüphaneleri Haberi

Ceza infaz kütüphaneleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında Milli Kütüphanede 'Adalet Bakanlığı Cezaevleri Kütüphane Protokolü' imzalandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bakan Gül, infaz rejiminin temel amacının insanları topluma yeniden kazandırmak olduğundan bahsederek, ıslahın infaz politikasının temelini oluşturduğunu açıkladı.  

Bakan Gül, bakanlığın bu alanda yaptığı çalışmaların özünde insana verilen değerin var olduğundan bahsederek, "Ceza infaz kurumlarındaki bireylerin eğitimi ve iyileştirme çalışmaları, onların yeniden aile ve topluma kazandırılması önemli bir süreç olarak karşımızdadır. Hükümlü ve tutukluların cezaevlerinde de devlete emanet olduklarına karar vermeliyiz. Bu sadece cezaevinde belli süre yatma ile değil cezaevinde kaldığı sürece eğitim, kültür faaliyetleriyle orada yapılacak tüm rehabilitasyon çalışmalarıyla bu işlemi tamamlanmasıdır" ifadelerini kullandı. 

Daha önce kütüphaneden ödünç kitap alma süreci başlattıklarından...