17 / 05 / 2024

Chemport Kimya Sanayicileri Platformu

Chemport Kimya Sanayicileri Platformu

5 milyar euroyu bulabilecek projenin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, bir yıl önceden verdiği ‘fizibilitesini getirin’ talimatıyla fizibilitesi tamamlandı. Kimya ihtisas bölgesi için seçilen yer Biga-Bandırma arasında...

İrtekin İnşaat Metal Elektirk Kimya Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İrtekin İnşaat Metal Elektirk Kimya Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile 8 Haziran'da Sancaktepe 'de kuruldu.

Frenk İnşaat Yapı Metal Elektrik Kimya Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Frenk İnşaat Yapı Metal Elektrik Kimya Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Avni Aras tarafından 10 bin TL sermaye ile 25 Mayıs'ta Ümraniye, Parseller Mahallesi, Orhangazi Caddesi'nde kuruldu.

Karacı İnşaat Elektrik Kimya Otomotiv ve Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karacı İnşaat Elektrik Kimya Otomotiv ve Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Yüksel Küçüksolak tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Mayıs'ta Sancaktepe, Meclis Mahallesi'nde kuruldu.

Cantek Kimya İnşaat ve Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cantek Kimya İnşaat ve Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emre Kemahlı tarafından 200 bin TL sermaye ile 26 Nisan'da Beyoğlu, Halıcıoğlu Mahallesi, Taşçı Akif Sokak'ta kuruldu.

Nartem Geri Dönüşüm Plastik İnşaat Endüstriyel Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nartem Geri Dönüşüm Plastik İnşaat Endüstriyel Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdullah Nart tarafından 20 bin TL sermaye ile 25 Nisan'da Bahçelievler, Kocasinan Mahallesi, 30 Ağustos Sokak'ta kuruldu.

Tem Mad Temizlik Kimya İnşaat Metal Organizasyon Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tem Mad Temizlik Kimya İnşaat Metal Organizasyon Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Alper Aykıt tarafından 15 bin TL sermaye ile 21 Nisan'da Ümraniye, Cemil Meriç Mahallesi, 29 Ekim Caddesi'nde kuruldu.

Öztet İnşaat Kimya Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztet İnşaat Kimya Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Medeni Tetikoğlu tarafından 1 milyon TL sermaye ile 15 Nisan'da Başakşehir, Altınşehir Mahallesi, Gülay Sokak'ta kuruldu.

Mersan Kağıtçılık Reklam Metal İnşaat Kimya Gıda ve Medikal Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mersan Kağıtçılık Reklam Metal İnşaat Kimya Gıda ve Medikal Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Rıdvan Beken Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 12 Nisan'da Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi'nde kuruldu.

Aldağlı Elektrik İnşaat Metal Otomotiv Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldağlı Elektrik İnşaat Metal Otomotiv Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Eyüp Karatan tarafından 20 bin TL sermaye ile 8 Nisan'da Kadıköy, Osmanaga Mahallesi'nde kuruldu.

Yılsa Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılsa Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Yılmaz tarafından 100 bin TL sermaye ile 6 Nisan'da Pendik, Yenişehir Mahallesi, Sümbül Sokak'ta kuruldu.

Zelin Yapı İnşaat Hafriyat Metal Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zelin Yapı İnşaat Hafriyat Metal Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 22 Mart 2016 tarihinde Sadık Çabuk tarafından 10 bin TL sermaye ile kuruldu...

Asphalt Road Systems İnşaat Taahhüt Kimya ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Asphalt Road Systems İnşaat Taahhüt Kimya ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Ebru Gullik tarafından 40 bin TL sermaye ile 16 Mart'ta Ataşehir, Atatürk Mahallesi'nde kuruldu.

MPB İnşaat Kimya Metal Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MPB İnşaat Kimya Metal Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi, Vedat Topal tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Mart'ta Ümraniye, Yukarı Dudullu Mahallesi, Kıbrıs Caddesi, Sürgün Sokak'ta kuruldu.

Chemport Kimya Sanayicileri Platformu Haberi

Chemport Kimya Sanayicileri Platformu


Kimya ihtisas bölgesi için seçilen yer Biga-Bandırma arasında


Kimya ihtisas bölgesi somutlaşıyor. 5 milyar euroyu bulabilecek projenin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın, bir yıl önceden verdiği ‘fizibilitesini getirin’ talimatıyla fizibilitesi tamamlandı. Babacan, bu kez projenin başlatılması talimatı verdi. Bu gelişmeleri Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Timur Erk anlattı. Erk,”Sanayi Bakanımız Fikri Işık’a da sunum yapıldı. Sanayi Bakanlığı’nda teknik komite kurulduğunu öğrendik” dedi.


Bu projenin önemi şuradan geliyor: Türkiye, akaryakıt, yağlar vs. hariç kimyasallar dış ticaretinde 25 milyar dolar açık veriyor. Bu bölge, özellikle ithalata konu olan bu ürünleri, ara girdileri üretmeyi amaçlıyor. Erk’in analizine göre bu 25 milyar dolarlık açığın en azından yarısının üretilmesi mümkün... Kimya İhtisas Bölgesi işte bunu yapacak. Bu projenin başka bir özelliği daha var: Türkiye’de şimdiye kadar kurulmuş bütün...