02 / 10 / 2024

chp 94. ekonomik görünüm raporu

chp 94. ekonomik görünüm raporu

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak hazırladığı 94. Ekonomik Görünüm Raporu'nda konut sektörüne ilişkin verileri ele aldı. İşte rapordan detaylar ve raporun tam metni...

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması amacıyla hazırladığı kanun teklifiyle iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor

Yüzde 0.94 faiz oranlı konut kredisi veren bankalar!

Koronavirusün ekonomik etkileri ve kurdaki değişimlerden sonra kredi faiz oranlarında hareketlenme yaşandı. Peki konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? Hangi bankalar yüzde 0.94 faiz oranlı konut kredisi veriyor?

CHP'den Kanal İstanbul açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu Kanal İstanbul projesi ilei ilgili olarak, başta deprem olmak üzere afet riskinin olduğu bölgeye daha fazla nüfus çekeceğini söyleyerek, "Kanal İstanbul'un yapılmasının halk sağlığı, ekolojik ve ekonomik yönden hiçbir bilimsel izahı yok." dedi.

CHP'den Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi!

CHP'nin "Merkez Türkiye" adı verilen projesinin 20 yılda toplam 200 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projeyle 2035 yılına gelindiğinde, yaklaşık 2 milyon 200 bin vatandaşa iş ve istihdam sağlanması hedefleniyor.

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

İdris Güllüce, Türkiye-Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısına katılacak!

Türkiye - Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ’ nin katılımıyla 15 - 16 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek...

Dünya Ekonomik Forumu toplantısı İstanbul'da yapılacak!

Dünya Ekonomik Forumu'nun "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı özel toplantısı 28-29 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Toplantı, 70'i aşkın ülkeden, 500'ün üzerinde önemli ismi İstanbul'da bir araya

CHP'den asansör kazası için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Avrupa Yakası Şişli Mecidiyeköy'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili TOKİ ve Torunlar İnşaat hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP, iş kazalarının araştırılmasını istedi!

Manisa vekili Ören önderliğindeki CHP 'liler, TBMM Başkanlığı 'na iş kazalarının araştırılmasına yönelik önerge sundu. CHP, iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Can Ekşioğlu: Gayrimenkul, ekonomik büyümeyi tetikleyecek!

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 'Nitelikli alım gücüne' ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Can Ekşioğlu "gayrimenkul ekonomik büyümeyi tetikleyecek" dedi.

TÜRKONFED'in Temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayımlandı!

Süleyman Onatça, konfederasyonun temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu'na göre sıkıntıların Türkiye'yi bir süre daha "düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık" patikasında ilerlemeye mecbur edebileceğini belirtti.

Robert Shiller: Emlak piyasasında yeni bir ekonomik kriz başlayabilir!

Robert Shiller son aylarda finans uzmanları ile medyada, emlak, hisse ve tahvil piyasalarında büyük bir düzeltme ve yeni bir ekonomik kriz başlayabileceğine dair endişelerinin arttığını belirtti.

chp 94. ekonomik görünüm raporu Haberi

chp 94. ekonomik görünüm raporu


Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın, hazırladığı 94. Ekonomik Görünüm Raporu'nda konut sektörüne ilişkin veriler yer alıyor. Mayıs ayı enflasyon verilerine göre hazırlanan raporda, düşen talebe karşın arzın doludizgin gittiğine, Türkiye'de uygulanan İspanya modeline , TOKİ ve Emlak Konut aracılığıyla yaratılan kupon arazilere yer veriliyor.



Talep düştü, arz doludizgin


Özellikle banka kredisi kullanılarak alınan konut satışları başta olmak üzere, konut talebinde bu yıl yavaşlama olduğu belirtiliyor.


Raporda, TÜİK verilerine göre bu yılın ilk 4 ayında konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 gerileyerek 341 bin 463’e indiğinin, “ipotekli konut kredisiyle” satın alınan konut sayısının da aynı dönemde yüzde 33,5 gerileyerek 104 bine düştüğü belirtiliyor.




Konut kredisi faizleri


Raporda ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını azaltma kararını açıklamasıyla, bu...