06 / 05 / 2024

CHP Milletvekilleri Eren Erdem

CHP Milletvekilleri Eren Erdem

CHP'den büyük şehirler basta olmak üzere bütün yeşil alanların geleceğini belirleyebilecek bir adım geldi. CHP Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Seker, yeşil ve ortak kullanım alanlarının imara açılması için, önce halk oylaması şartı öngören bir kanun tek

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren haber! 2023 ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affında yeni gelişme var mı?

Ehliyet affı son dakika gelişmeleri ehliyet affı bekleyen kişiler tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde MHP ve CHP milletvekilleri tarafından meclise taşınan ehliyet affı kapsamı gündeme geldi. İşte ehliyet affı ile ilgili son durum...

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

Sivrice'de kamu binaları bile kullanılamaz hale geldi!

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremler sonrası bölgeye gitti. Tanrıkulu, Sivrice'de geçen yıl yapılan kamu binalarının bile kullanılamaz hale geldiğini belirtti...

Eren Erdem Suriyeliler'e TOKİ konutları açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, TBMM Başkanlığı’na atıl durumdaki TOKİ konutlarının yoksul ve evsizlere verilmesini öngören kanun teklifi verdi.

Yeşilırmak HES projesi protesto edildi!

Yeşilırmak üzerinde yapılması planlanan HES projesi, Yeşildere Vadisi'nde bulunan bazı köylülerce protesto edildi. Protestoya CHP Grup Başkanvekili Özel ile bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

CHP'den İstanbul trafiği için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Karayolları Trafik Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.

'Yeşil alanların imarı halka sorulsun'

CHP'den büyük şehirler basta olmak üzere bütün yeşil alanların geleceğini belirleyebilecek bir adım geldi. CHP Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Seker, yeşil ve ortak kullanım alanlarının imara açılması için, önce halk oylaması şartı öngören bir kanun tek

Eren Enerji Termik Santrali'nin ruhsatı yok mu?

CHP’li üye Cihat Öztürk, Eren Enerji ZETES-1 ve ZETES-2 Termik Santrallerine ruhsat yerine geçici izin belgesi verildiğini öğrendiklerini belirterek, konuyla ilgili İl Genel Meclisi’nden bilgi istedi.

CHP İztuzu Plajı'nın ihale sürecinin araştırılmasını istedi!

CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve de arkadaşları ihale ediliş biçimiyle gündeme gelen iztuzu için Meclis Araştırma Komisyonu açılmasını istedi.

Bakan Güllüce: Bozcaada'da referandum yapılsın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bozcaada’daki yapılaşma ile ilgili olarak bir iletişim sıkıntısının yaşandığını söyleyerek, CHP milletvekilleri ve Belediye Başkanı'na "referandum" yapılmasını teklif etti.

CHP'den Etiler Polis Okulu arazisi için rant uyarısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul milletvekilleri ve bir grup CHP'li Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu arazinin riskli alan ilan edilerek kapatılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Eren Talu'nun binasının yeni sahibi Astay Gayrimenkul!

Mimar Eren Talu'nun Levent'teki Kanyon Alışveriş Merkezi'nin karşısındaki iş merkezi satılığa çıkarılmıştı. iş merkezindeki normal katların her biri için 700 bin TL değer biçilmişti. Eren Talu'nun binasının yeni sahibi Astay Gayrimenkul oldu...

CHP Milletvekilleri Eren Erdem Haberi

CHP Milletvekilleri Eren Erdem
CHP'den büyük şehirler basta olmak üzere bütün yeşil alanların geleceğini belirleyebilecek bir adım geldi. CHP Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Seker, yeşil ve ortak kullanım alanlarının imara açılması için, önce halk oylaması şartı öngören bir kanun teklifi verdi. 

ALANLAR TAHRİP EDİLİYOR

Teklifin gerekçesinde, son yıllarda imar planları ile kamu kullanımına tahsis edilmiş ortak kullanım alanlarının imara açılması nedeniyle, ortak yaşam alanlarının tahrip edildiği vurgulandı. Bu yöntemle imar kararlarına aykırı yapılaşmaların yaşandığına dikkat çekildi. Kanun teklifinde ayrıca planlara aykırı yapılaşmalar nedeniyle başta ulaşım olmak üzere kentsel altyapı sorunlarının ortaya çıktığı, bazı kişi ve kurumların kayırıldığı, oluşan rant ekonomisiyle haksız kazanç sağlandığı iddia edildi. Bu teklifle doğal dengeyi korumanın yanında rant ekonomisinin de önüne geçileceği belirtildi. 
Özgür Düşünce 

Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

CHP...