01 / 05 / 2024

chp Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın

chp Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) hazırladığı "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" adlı çalışmada kentsel dönüşüm süreçlerinde Romanların zorla tahliyeye maruz kalan dezavantajlı grupların başında geldiği iddia edildi.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kira krizi Meclis'e gidiyor: CHP'den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülke genelindeki yüksek kira bedellerine dikkat çekerek, konuyu Meclis'e taşıdıklarını belirtti. İşte Özel'in konuyla ilgili açıklaması... 

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

2023 yılı için asgari ücretle ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerinde olması gerektiğini savundu.

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

CHP'den İzmir depremi raporu: Acil çözüm için 11 maddelik öneri!

CHP, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan depremin ardından rapor hazırladı.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

CHP'den emekli bayram ikramiyelerinin 1500 liraya çıkarılması için kanun teklifi!

CHP'nin üç grup başkanvekili, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1500 liraya çıkarılması için kanun teklifi sundu...

CHP'den Romanlar kentsel dönüşüm süreçlerinde zorla tahliye edildi iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) hazırladığı "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" adlı çalışmada kentsel dönüşüm süreçlerinde Romanların zorla tahliyeye maruz kalan dezavantajlı grupların başında geldiği iddia edildi.

CHP, Değerli Konut Vergisi'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu!

CHP, 7194 sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı KHK'de Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 11 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu...

CHP'den Kanal İstanbul ÇED raporu için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti...

CHP, Kanal İstanbul için TBMM'de komisyon kurulmasını istedi!

CHP'li Özgür Özel, Kanal İstanbul güzergahında yapılan mülkiyet değişikliklerinin tespit edilip ortaya çıkan rantın açığa çıkarılması, projenin yaratacağı tahribatların belirlenmesi için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP yeni havalimanı için suç duyurusunda bulunacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 3. Havalimanı inşaatında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, müteahhit firmalar ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

chp Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın Haberi

chp Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) hazırladığı "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" adlı çalışmada, "Roman yurttaşların içinde bulunduğu yoksulluk ve yoksunluk sarmalından çıkarılmasında Aile Yardımları Sigortası'nın en etkin uygulama olarak kullanılacağı" ifadelerine yer verildi.

CHP tarafından yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Bilim Platformu tarafından, "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" başlıklı bir "politika notu" hazırlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, romanların, yoksulluk, barınma, sağlık, eğitim gibi temel sorunlarının masaya yatırıldığı politika notunda, AK Parti iktidarının bu konudaki "eksik politikalarının" tespiti yapıldı, CHP'nin sorunun çözümü için yapacakları anlatıldı. 

Politika notunda, Romanlara sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirerek insanca yaşam koşulları sunulacağı belirtildi.

Evrensel ilkelere ve standartlara uygun tüm reformların...