27 / 04 / 2024

CHPli Büyükşehir Meclis Üyesi Reşat Oktay

CHPli Büyükşehir Meclis Üyesi Reşat Oktay

CHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Reşat Oktay, Menderes Türel’in ‘çılgın projem’ dediği Boğaçay’ı projesinin“cambaza bak” projesi olduğunu iddia ederek, “Burada niyet bir rant yaratma projesidir” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Ordu Büyükşehir'in satışa çıkardığı taşınmazlar TBMM'de!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı taşınmazları meclis gündemine taşıdı. 

Erzurum Büyükşehir'den esnafa kira desteği!

Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler yaşayan esnafa Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yardım destek paketi geldi. Belediyeye ait tüm iş yerlerinde meclis kararı ile indirim yapılmasına karar verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden kira indirim müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında kira düzenlemeleriyle ilgili kararlar aldı. 

İzmir Büyükşehir'den belediye çalışanlarına toplu konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci meclis birleşiminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye ve şirket çalışanları için toplu konut çalışmasına başlayacağı açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 50 kira indirimi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2021 Ocak ayı meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda mülkiyeti belediyeye bağlı kiracılar için kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılmasına karar verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası yıkılmalı mı yıkılmamalı mı tartışması sürüyor. Tunç Soyer ve İBB Meclis'i binanın yıkılması yönünde görüş savundu. İMO ise performans analizi yapılmasını önerdi.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yerine meclis binası yapılacak!

30 Ekim'de İzmir depreminde orta derece hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılıp, yerine meclis binası yapılmasına karar verilmişti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Altan Altın, bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.

Depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım kararı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada şehirde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılarak yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yapılacağını duyurdu.

Mersin Büyükşehir Temmuz ayı Meclisi'nde kira konusu görüşülecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, su faturalarının 3 ay süreyle ertelenmes ive Büyükşehir’in kiracısı olan esnafın kira borçlarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararı gerektiğini, Temmuz ayı meclisinde bu konuları gündeme getireceklerini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir’den Sağlık Bakanlığı'na arsa tahsisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 9 maddeli olağanüstü meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

Malatya Büyükşehir'in 2020 bütçesi 757 milyon TL!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları dün gerçekleştirilen 9. Birleşimle sona erdi. Yapılan toplantıda Malatya Büyükşehir'in 2020 bütçesi 757 milyon TL olarak belirlendi.

CHPli Büyükşehir Meclis Üyesi Reşat Oktay Haberi

CHPli Büyükşehir Meclis Üyesi Reşat Oktay

CHP’li Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Reşat Oktay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘çılgın proje’ diye lanse ettiği Boğaçay’ı projesiyle ilgili sert konuştu. Boğaçay’ı projesinin “cambaza bak” projesi olduğunu iddia eden Oktay, “Burada niyetler farklıdır. Niyet şudur; bazıları üstüne alınabilir, bazı siyasiler üstüne alınabilir ama bu bir rant yaratma projesidir” dedi. Reşat Oktay’ın Menderes Türel’in büyük önem verdiği Boğaçay’ı projesiyle ile ilgili görüşleri şöyle:


AKLIMIZLA ALAY EDİLİYOR

“Sayın Menderes Türel’in 2007 döneminde vizyon projesi olarak ortaya koyduğu fakat 2009 yenilgisi sonucunda rafa kaldırdığı Boğaçayı projesini geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla tekrar paylaştığını biliyoruz. Tabii ki kentlerin imar edilmesi, güzelleştirilmesi, yeni rekreasyon alanlarının yaratılması belediyecilikte önemli unsurlardır. Ama biliyoruz ki belediyecilikte kentin dizayn edilmesi, tekrar güzelleştirilmesi, yeni rekreasyon ve kullanım alanlarının halkın hizmetine...