04 / 05 / 2024

Cibuti arazi ekonomik bölge

Cibuti arazi ekonomik bölge

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti ile ticari işbirliğinin boyutlarının artırılacağını belirterek, Türk işadamlarına yatırım çağrısında bulundu. İki ülke enerji, su, sağlık ve eğitimde işbirliği yapacak..

Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı nedir?

Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Hasan Can, “Parasını ekonomik dalgalanmalardan korumayı amaçlayanlara özel geliştirdiğimiz 'dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı' modeliyle kazanç potansiyeli yüksek bölgelerde arazi yatırım fırsatı sunuyoruz” dedi...

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

Afganistan'da TİKA desteğiyle Türk modeli arazi reformu!

Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü çok büyük ekonomik kazanç sağlayacak!

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang: "Çanakkale Köprüsü, sadece Avrupa ve Asya kıtasını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacak" dedi.

Cibuti’den Türkiye’ye özel ekonomi bölgesi!

Afrika’nın önemli ticaret noktalarından Cibuti ile Türkiye arasındaki işbirliği artıyor. Cibuti tarafından 500 hektarlık bir arazi 99 yıllığına Türk yatırımcılara tahsis ediliyor. Yatırımcılara Cibuti tarafından vergisel teşvik ve muafiyetler sağlanacak.

Körfez Belediyesi, TOKİ ile 200 dönümlük arazi için anlaştı!

Körfez Belediyesi, İlimtepe'yi ekonomik yönden canlandıracak olan 200 dönümlük arazi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaştı.

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

Yeter gelirli tarımsal arazi ne demek?

Tarımsal arazilerin devri, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, yönetmelik ile belirleniyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi ne demek?

Cibuti'de 5 bin dönümlük araziye özel ekonomik bölge!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti ile ticari işbirliğinin boyutlarının artırılacağını belirterek, Türk işadamlarına yatırım çağrısında bulundu. İki ülke enerji, su, sağlık ve eğitimde işbirliği yapacak..

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığı nasıl tespit edilir?

Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilebiliyor. Peki, aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığı nasıl tespit edilir?

Arazi bozulması nedir?

Arazinin doğal veya yapay etkiler sonucu özelliklerinin değişikliğe uğraması ile ekonomik ve ekolojik işlevlerinin azalması olarak bilinen arazi bozulması nedir? Toprak koruma projeleri nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

Fethiye'de arazi spekülasyonu mu yapılıyor?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Emek Kaplangil, Fethiye depremi sonrası arazi fiyatları ile ilgili Fethiyelilerle görüşmesini kaleme aldı. İşte o yazı!

Mor Gabriel Manastırı için Yargıtay'dan karar: Arazi, Hazine'nin!

Yargıtay, Mardin'deki Süryani manastırının arazi davasında ne itirazları dinledi ne de padişah fermanını: Arazi Hazine'ye ait

Cibuti arazi ekonomik bölge Haberi

Cibuti arazi ekonomik bölge

Türkiye'den Cibuti'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Cibuti arasındaki ekonomik ticari işbirliğin boyutunun 65 milyon dolar olduğuna dikkat çekerek, "Bu rakam şu anda istenilen seviyede değil ama bunu artırmak mümkün. İşte bu üst düzey ziyaretlerle birlikte inanıyorum ki bu süreç hızlanacaktır" dedi. 


THY UÇUŞ SAYISINI KATLAYACAK 

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulleh ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti ile Cibuti Cumhuriyeti hükümetleri arasındaki TİKA Program Koordinasyonu anlaşmasıyla, buradaki eserlerin restorasyonla ayağa kaldırılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftada 7 gün olan Türk Hava Yolları (THY) Türkiye-Cibuti seferlerini 14'e çıkarma teklifinde bulunduklarını belirterek, "Temenni ediyorum ki bu teklifimizin kabulüyle daha farklı bir hareketlilik olacak" değerlendirmesinde bulundu. 


ÖZEL EKONOMİK BÖLGE 

Ziyaretle birlikte Cibuti ile 8 anlaşma imzaladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,...