05 / 05 / 2024

Cibuti osmanlı cami

Cibuti osmanlı cami

Diyanet İşleri Başkanlığı Cibuti Koordinatörü Giyaseddin Karatepe, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Cibuti'de yaptırdığı 2. Abdülhamid Han camisinin 2 yıl içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Cibuti'deki 3 camiyi TİKA restore edecek!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Cibuti'de Osmanlı'dan kalma 3 caminin restorasyonunun yapılacağını söyledi..

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi ay sonunda açılıyor!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temeli 4 sene önce atılan Cibuti 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin resmi açılışı bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Filistin'de 45 cami ve 70'in üzerinde bina restore edildi!

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği), Filistin'de 45 tarihi cami ile 70'in üzerinde binanın restorasyonunu tamamladı.

Esenler'de 15 milyon TL'lik taş cami inşa ediliyor!

Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi, demir ve çimento kullanılmadan Esenler’e yapılıyor. Mimar Sinan’ın yaptığı Kılıç Ali Paşa Camii’nden esinlenilerek inşa edilen cami, Osmanlı mimarisine uygun kesme taşlardan yapılıyor.

Afganistan'da NATO üssüne TİKA'dan cami projesi!

TİKA, Kabil’de NATO üssü olarak kullanılan Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın askeri bölümünde, Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek. Caminin 30'ar metre yüksekliğinde iki minaresi olacak.

TİKA, Afganistan'da Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek!

TİKA Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Osmanlı mimarisine uygun cami yaptırıyor. Karadoğan, Afganistan'ın kuzeyinde devam eden projelerden en önemlilerinden birinin Şibirgan'daki cami olduğunu belirtti.

Antalya Cemaleddin-i Seydi Külliye Cami'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Manavgat ilçesinde yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacak, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yapılacak cami ve türbesinin cami ve türbenin temeli atıldı.

2003 yılında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami yeniden inşa edilecekmiş!

1958 yılında Karaköy'de anacadde yapımı nedeniyle yıkılan, Osmanlı'nın ilk ve tek mescidi olan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden inşa edilecekmiş.

Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Cami 17 Nisan'da açılıyor!

Kazakistan’da Hoca Ahmet Yesevi adına yaptırılan cami ve külliye, 17 Nisan’da ibadete açılıyor. 3 bin kişilik camide; Osmanlı, Selçuklu ve Kazak mimari tarzları harmanlanmış.

Cibuti osmanlı cami Haberi

Cibuti osmanlı cami

Diyanet İşleri Başkanlığı Cibuti Koordinatörü Giyaseddin Karatepe, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Cibuti'de yaptırdığı 2. Abdülhamid Han camisinin 2 yıl içerisinde hizmete açılacağını söyledi.


Diyanet İşleri Başkanlığı Cibuti Koordinatörü Giyaseddin Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Ocak 2015'te Cibuti Milli Meclisinde yaptığı konuşmada, "Cami ve külliye sözümüz var" ifadesinin ardından hazırlanan 2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi'nin yapımına devam edildiğini anlattı. 


Caminin inşaatının 10 dönümlük arazi üzerinde sürdüğünü belirten Karatepe, "Doğu Afrika'nın en küçük fakat stratejik açıdan en önemli ülkesi Cibuti ile Osmanlı döneminde tesis edilen tarihi, kültürel, ticari ve dini ilişkiler Türkiye Cumhuriyeti'nin son 15 yılında yeni bir boyut kazanmış ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cibuti halkına Türkiyeli kardeşlerinin bir dostluk nişanesi olacak cami ve külliye projesiyle...